Bulevardul Steve Jobs e acum o realitate... În Brazilia, tara cu prețuri uriașe la produse Apple

960 ori
<b>Bulevardul Steve Jobs e acum o realitate... În Brazilia, tara cu prețuri uriașe la produse Apple</b>Recunoașterea lui Steve Jobs se manifesta nu doar prin statui și comemorări, ci acum și printr-o stradă care îi poartă numele. E vorba despre Bulevardul Steve Jobs din Brazilia, o inițiativă care a fost propusă încă din luna octombrie a anului...

Recunoașterea lui Steve Jobs se manifesta nu doar prin statui și comemorări, ci acum și printr-o stradă care îi poartă numele. E vorba despre Bulevardul Steve Jobs din Brazilia, o inițiativă care a fost propusă încă din luna octombrie a anului trecut și pusă în vigoare de curand. Bulevardul se numea înainte Miguel Moubadda Haddad, un fost primar al orașului Jundiai, cel în care se afla această stradă.

Acest bulevard leagă Jundiai de Sao Paulo și este și adresa fabricii Foxconn din Brazilia, cea care va asambla o parte din noile produse Apple. Foxconn deja produce iPhone-uri la Jundiai și în curând se vor produce și tablete Apple aici. E interesant faptul că brazilienii au ținut morțiș să își ofere omagiul lui Steve Jobs, mai ales având în vedere că în această țară produsele Apple au cele mai mari prețuri de pe toată planeta. Un site de comparații de prețuri din Germania a făcut calculele și în Brazilia produsele Apple costa cu 28% mai mult decât oriunde altundeva în lume.

Aceste prețuri sunt date de taxele enorme locale și tarifele de import (taxa de tranzacție, taxa de produs industrial și vamă). E și mai amuzant să cumperi un produs la un preț atât de mare când știi că e produs la câțiva kilometri de tine, dar se pare că aceste prețuri uriașe se vor schimba și vor scădea de îndată ce publicul va beneficia de terminalele Apple produse la Jundiai și vândute/exportate tot de acolo.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×