ANCOM recomandă atenţie la roaming în localităţile de la graniţă, în caz de conectare automată

1.148 ori
<b>ANCOM recomandă atenţie la roaming în localităţile de la graniţă, în caz de conectare automată</b>Prin intermediul unui comunicat de presă, Autoritatea Naţională Pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) avertizează utilizatorii cu privire la faptul că în anumite localități aflate în apropierea granițelor vecinilor noștri se pot

Autoritatea Naţională Pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a atras atenţia utilizatorilor de telefonie şi Internet mobil cu privire la anumite particularităţi ale serviciului de roaming activat în zone din ţară. E vorba în special de zonele limitrofe, aproape de graniţă.

Acolo e posibil ca telefonul sau tableta să se conecteze automat la o reţea din ţara vecină şi să folosească servicii de comunicare la tarife de roaming. Cu această ocazie Autoritatea a publicat şi o listă de localităţi cu risc potenţial de intrare în roaming în mod accidental. Dacă un telefon sau o tabletă sunt setate pe "identificarea automată a reţelei", terminalul se va conecta automat la reţeaua cu cel mai bun semnal în acea zonă.

Costurile sunt şi mai mari dacă e vorba de ţări care nu sunt membre UE, adică Republica Moldova, Serbia sau Ucraina dintre vecinii noştri. Pentru a evita roaming-ul involuntar va trebui să selectaţi manual reţeaua, dezactivând opţiunea telefonului de selectare automată a reţelei. Puteţi şi solicita operatorului să activeze serviciul de roaming doar la cerere şi să verificaţi la ce retea e conectat telefonul sau tableta înainte de a le folosi.

Localităţi afectate de fenomen se afla în judeţele Satu Mare, Botoşani, Timiş, Iaşi sau Bihor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×