Android a ajuns la 42% din piața americană de telefoane inteligente

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.568 ori
<b>Android a ajuns la 42% din piața americană de telefoane inteligente</b>Ocupă locul I de la începutul anului și creșterile sunt substanțiale conform comScore. Android crește mult și pentru că sunt lansate telefoane pe bandă rulantă cu acest sistem de operare de la cele catalogate de buget sau ieftine până la...

Ocupă locul I de la începutul anului și creșterile sunt substanțiale conform comScore. Android crește mult și pentru că sunt lansate telefoane pe bandă rulantă cu acest sistem de operare de la cele catalogate de buget sau ieftine până la telefoane de top. Apropo, recent a ajuns și în SUA cel mai puternic telefon dual-core world wide - Samsung Galaxy S II ce ocupă locul I și în topul nostru lunar după cum ați putut citi - aici.

Sisteme de operare mobileAprilie 2011Iulie 2011Diferență
Android36.4%41.8%+ 5.4
iOS26%27%+ 1
BlackBerry OS25.7%21.7%- 4
Windows Phone6.7%5.7- 1
Symbian2.3%1.9- 0.4
Total100%100%-

Ar fi interesantă o analiză similară și pe plan local. Piața americană reprezintă una dintre cele mai competitive din lume și dă un trend la nivel global. Android pare să crească într-un ritm susținut și poate doar iPhone 5 să mai tempereze creșterea spre sfârșit de an.

Situația privind companiile de telefoane mobile și procentele din piață pe segmentul telefoanelor mobile (smartphone-uri și non-smartphone-uri).

ProducătorAprilie 2011Iulie 2011Diferență
Samsung24.5%25.5%+1
LG20.9%20.9%-
Motorola15.6%14.1%-1.5
Apple8.3%9.5%+1.2
RIM8.2%9.5%-0.6
Total100%100%-

Observați că Motorola stă destul de bine pe piața de acasă ca să spun într-un termen mai plastic.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×