Android crește mai rapid decât iOS, nu există rivali puternici care să vină din urmă, arata studiile Nielsen

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.129 ori
<b>Android crește mai rapid decât iOS, nu există rivali puternici care să vină din urmă, arata studiile Nielsen</b>Un nou raport al celor de la Nielsen indică o performanță crescută a platformei Android, mai ales în comparație cu iOS și produsele Apple. și ce să mai vorbim de alți rivali, care deja nu mai contează pe piața OS-urilor mobile de smartphone......

Un nou raport al celor de la Nielsen indică o performanță crescută a platformei Android, mai ales în comparație cu iOS și produsele Apple. și ce să mai vorbim de alți rivali, care deja nu mai contează pe piața OS-urilor mobile de smartphone... în fine, haideti să vedem și câteva cifre!

Rata de adopție a smartphone-urilor în SUA a trecut de 50% în martie și în iunie deja atinsese un impresionant 54.9%. La ora actuală smartphone-urile reprezintă două treimi din toate achizițiile de telefoane. Raportul arată și că Android și Apple sunt ambele în plină creștere, cu Android la 51.8%, în vreme ce iOS se afla la 34.3% și crește ceva mai lent decât platforma Google. BlackBerry OS a ajuns la doar 8.1% și doar 4% dintre noii cumpărători aleg un BlackBerry în ziua de azi.

Nielsen

Microsoft a înregistrat o scădere importantă, ajungând de la 5.8% în martie la 4.3% în iunie. 54.6% dintre noii abonați aleg Android și telefoanele pe care rulează acest OS, în vreme ce 36.3% aleg iOS, ceea ce e oarecum logic, deoarece Android e prezent pe terminale produse de companii/mărci variate, în vreme ce iOS se afla doar pe telefoane Apple. în februarie iOS se situa la 43%, deci scăderea este evidentă. E clar că Apple va primi un boost la toamnă și iarna, atunci când se va lansa noul iPhone, dar până atunci Android domina când vine vorba de trendul ascendent.

Aflați și că ecosistemul Android presupune și ceva fragmentare a cotei de piață hardware pentru producători, cu Samsung deținând 17% din piață, HTC 14% și Motorola 11%, plus o categorie Alții, cu 9%. Toate acestea duc la cota Android de 51%.

Studii Nielsen

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×