Android Market a atins 200.000 de aplicații, Windows Marketplace abia 5000

1.992 ori
<b>Android Market a atins 200.000 de aplicații, Windows Marketplace abia 5000</b>Cei de la AndroLib au efectuat o numărătoare de aplicații Android (imagine jos), ajungând la 200.000 de aplicații disponibile în acest moment în Android Market și apoi au comparat acest număr cu cele din Windows Marketplace. Magazinul de softuri...

Cei de la AndroLib au efectuat o numărătoare de aplicații Android (imagine jos), ajungând la 200.000 de aplicații disponibile în acest moment în Android Market și apoi au comparat acest număr cu cele din Windows Marketplace. Magazinul de softuri destinat lui Windows Phone 7 are deocamdată doar 5000 de aplicații, dar creșterea sa este promițătoare.

Android Market a avut o dezvoltare explozivă, depășind așteptările și speculațiile experților, care afirmau în 2009 ca acest serviciu va oferi în jur de 150.000 de aplicații până la finalul acestui an. Trebuie menționat și că la finalul anului trecut, Android Market includea doar 16.000 de aplicații. Să urmeze și Windows Marketplace același model?

Spre deosebire de Android Market, magazinul digital al lui WP7 (imagine jos) include puține aplicații gratuite (28%), iar 22% dintre totalul softurilor sunt jocuri. Studiul AndroLib arata că download-urile gratuite din Android Market reprezintă 63.3% din total, în vreme ce 14.8% sunt jocuri. Aceste titluri gratuite de pe excelentele smartphone-uri Android promit să mărească și mai mult popularitatea OS-ului, asta dacă iPhone 5 și viitoarele modele WP7 nu vor avea ceva de zis.

Android Market a atins 200.000 de aplicații, Windows Marketplace abia 5000

Cu toate că această creștere este impresionantă în cazul Android Market, nu putem să nu observăm că majoritatea aplicațiilor sunt de o calitate cel puțin îndoielnică, predominând aplicațiile de tip wallpaper și ringtones, cât și nelipsitele "jocuri" puzzle. O filtrare mai atentă a calității conținutului credem că e imperios necesară, dacă Google nu dorește diluarea shopului său de aplicații pentru telefoane mobile!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×