Android pe telefoanele Nokia? Nu prea curând... Finlandezii nu renunță la MeeGo și Symbian!

2.453 ori
<b>Android pe telefoanele Nokia? Nu prea curând... Finlandezii nu renunță la MeeGo și Symbian!</b>V-ați întrebat vreodată de ce Nokia nu adoptă Android, în actuala frenezie și explozie a creșterii acestui OS? Ei bine, avem de-a face cu o companie tradiționalistă, paradoxal, chiar și când vine vorba de inovații, după cum aflam din acest...

V-ați întrebat vreodată de ce Nokia nu adoptă Android, în actuala frenezie și explozie a creșterii acestui OS? Ei bine, avem de-a face cu o companie tradiționalistă, paradoxal, chiar și când vine vorba de inovații, după cum aflam din acest articol de pe Wall Street Journal. în vreme ce dezvoltă MeeGo și își încheie socotelile (sau nu) cu Symbian, Nokia continuă să piardă teren în fața lui Apple iPhone și a terminalelor Android. Vor ceda finlandezii presiunii și vor adopta oare OS-ul mobil de la Google?

Hakim Kriout, manager al companiei Grigsby & Associates, care deține acțiuni la Nokia declară că producătorul finlandez ar fi trebuit să recurgă la Android cu ceva timp în urmă, dar nu este prea târziu. Noul CEO Nokia, Stephen Elop este însă decis să rămână fidel lui Symbian și noii platforme MeeGo, dezvoltată în colaborare cu Intel.

în vreme ce Symbian nu pare a face față rivalilor Android, iOS, WebOS și Windows Phone 7, MeeGo are un potențial pe care l-am redescoperit cu ocazia conferințelor recente axate pe acest OS și organizate în Europa. Problema e că unii bloggeri (Eldar Murtazin) care au avut ocazia să vadă "unicornul" Nokia N9 în acțiune cu MeeGo 1.1 la bord, afirmă ca OS-ul nu este încă finisat și va mai trece ceva timp până la un produs competitiv.

Avantajul lui MeeGo în fața lui Android este faptul că acest OS este mai degrabă gata de a fi implementat pe tableturi, în vreme ce până și Google declara recent ca Froyo (și probabil și Android 2.3 Gingerbread) nu sunt destinate acestui segment de terminale, ci telefoanelor. Bănuim că de abia Android 3.0 va face diferența și va exploata la maxim resursele unei tablete.

Până atunci, Nokia ar putea da lovitura cu o tabletă cu ecran de mici dimensiuni, dotată cu o versiune specială de MeeGo, dar exista și posibilitatea unei surprize: un smartphone cu MeeGo lansat în următoarele luni, sau un Symbian^4 renăscut din propria cenușă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×