Apar detalii despre viitorul chipset flagship de la Huawei: Kirin 970 este un procesor de 10 nm, cu core-uri Cortex A73

2.027 ori
<b>Apar detalii despre viitorul chipset flagship de la Huawei: Kirin 970 este un procesor de 10 nm, cu core-uri Cortex A73</b>Deși este cam devreme, în această toamnă am putea primi și un succesor pentru phablet-ul Huawei Mate 10, produs ce ar urma să inaugureze chipset-ul HiSilicon Kirin 970. Primele detalii despre acest procesor ne ajung astăzi la cunoștiință și aflăm că avem

În vreme ce Samsung se pregăteşte să producă chipseturi pentru alte companii, Huawei îşi păstrează producţia in house şi duce seria Kirin la un nou nivel. Astfel, au apărut primele scăpări legate de generaţia de chipset Kirin 970, bazatĂ pe procesul de 10 nm. Ce ştim despre noile chipseturi aflaţi mai jos.

HiSilicon Kirin 970

Sunt şanse mari ca aceste procesoare să fie inaugurate pe Huawei Mate 10 sau dacă nu atunci pe Huawei P11 la anul. Kirin 970 e realizat pe baza procesului de 10 nm de la TSMC şi vine cu un setup octa core, cu core-uri Cortex A73. Primim şi un modem cu suport LTE Categoria 12, iar acesta va fi un chipset FinFET. Saltul de la Kirin 960 va fi însemnat, el fiind bazat pe tehnologie de 16 nm.

Sursa de pe Weibo mai scrie că acest Kirin 970 va fi primul chipset cu GPU Heimdallr MP. Terminalele care vor avea acest CPU mai primesc şi suport complet pentru reţele, cu agregare a 5 operatori şi majoritatea frecventelor globale la pachet. Zvonuri din ultimele luni afirmau că vom vedea 4 core-uri Cortex A73 şi 4 core-uri Cortex A53 între cele 8 ale nou venitului.

Frecvenţa maximă e undeva între 2.8 GHz şi 3 GHz, iar chipul aduce upgrade-uri de eficiență de consum şi control al temperaturii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×