Samsung înfiinţează o filială producătoare de chipset-uri pentru alte companii, care va rivaliza cu TSMC

891 ori
<b>Samsung înfiinţează o filială producătoare de chipset-uri pentru alte companii, care va rivaliza cu TSMC</b>Aflăm astăzi faptul că sud-coreenii de la Samsung au în plan înființarea unei filiale producătoare de chipset-uri pentru alte companii, modalitate prin care va rivaliza cu TSMC. Vestea vine la scurt timp după ce ni se dezvăluia că cei de la Qualcomm au

Samsung îşi produce propriile chipseturi de ceva vreme, seria Exynos fiind respectată pentru performanţele sale. De fapt tehnologia din spatele său a stat la baza noilor generaţii Snapdragon, atunci când Qualcomm a cerut ajutorul Samsung pentru a evita un fiasco precum Snapdragon 810. Ei bine, Samsung a înfiinţat acum un segment producător de chipseturi pentru alte companii, care va concura cu TSMC.

Era o vreme când şi firme ca Meizu preluau Exynos, dar în ultimii ani nu am mai văzut alte companii folosind CPU-uri Samsung... în afară de Samsung. Recent am aflat că Qualcomm ar fi interzis celor de la Samsung să îşi vândă chipset-urile Exynos altor companii, de aici şi nevoia unei noi ramuri. Trebuie spus că pe lângă Qualcomm, Samsung mai colaborase şi cu NVIDIA in ultima vreme, deci nu sunt străini deloc de parteneriate.

În plus Sammy a produs chipseturi şi pentru Apple din seria Axx pentru o perioadă. Cred că Qualcomm nu va primi prea bine această veste şi cunoscută fiind pasiunea sa pentru control va găsi o cale să pună beţe în roate. Veniturile Samsung din segmentul de chip-uri au fost de 4.7 miliarde în 2016 şi dacă prind câteva contracte grase în anul următor ar putea să se dubleze.

Presiunea trece pe umerii TSMC şi Intel, primii având deja bătută în cuie colaborarea cu Apple, iar Intel căutând relevanţa în zona chipseturilor de 10 nm pentru terminale mobile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×