Aplicațiile medicale ușurează tratarea pacienților de la distanță; Acum există și psihiatria prin telefon! (Video)

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 565 ori
<b>Aplicațiile medicale ușurează tratarea pacienților de la distanță; Acum există și psihiatria prin telefon! (Video)</b>Se pare că tehnologia avansată din domeniul telecom contribuie și la evoluția medicinei, astfel că doctorii se pot folosi de aplicațiile de pe smartphone-uri pentru a trata pacienții mai ușor și de la distanță. Specialiștii pot obține date...

Se pare că tehnologia avansată din domeniul telecom contribuie și la evoluția medicinei, astfel că doctorii se pot folosi de aplicațiile de pe smartphone-uri pentru a trata pacienții mai ușor și de la distanță. Specialiștii pot obține date despre o electrocardiogramă sau electroencefalograma a pacientului accesând o aplicație dedicată.

în plus, va fi posibilia și psihiatria prin telefon, conform doctorului Adrian Preda, profesor de Psihiatrie la Universitatea din California. Se pare că folosind o aplicație dedicată se poate completa un formular digital care îi indică psihologului sau psihiatrului care e starea de spirit a pacientului. în plus, dacă un tabel sau formular e completat mai des, pacientul nu mai e întrebat doar la consult cum se simte, ci doctorul are un întreg grafic și tabel cu stările sale pe o perioadă lungă.

Aplicațiile se pot sincroniza cu terminalele doctorilor și el poate afla stările în timp real. Avantajul la nivel psihiatric e și că unii pacienți își ascund problemele la vederea "halatului alb", dar dacă vor completa un formular digital frica dispare și se pot evalua OK emoțiile și anxietatea de exemplu. După votul cu telefonul mobil și funcțiile medicale ale handsetului, oare ce va urma?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×