FCC aprobă primul sistem de încărcare wireless ce funcționează la distanță

1.342 ori
<b>FCC aprobă primul sistem de încărcare wireless ce funcționează la distanță</b>Visăm de multă vreme la o tehnologie de încărcare wireless care să nu necesite plasarea dispozitivului pe un anumit pad de încărcare, lucru care până acum nu a fost pus în practică. În 2018 am putea primi totuși primele dispozitive

Prima oară când am auzit de "încărcare wireless" îmi imaginam ceva gen mecanismele lui Nikola Tesla şi eventual o încărcare din celălalt capăt al camerei, fără vreun contact cu încărcătorul. În realitate avem doar un charging pad pe care punem telefonul şi care e conectat cu un cablu la un încărcător... Recent au apărut semne că ne apropiem totuşi de acea versiune a tehnologiei la care visam, iar acum FCC îşi dă binecuvântarea pentru o implementare de genul.

Incarcare wireless

FCC a aprobat primul încărcător wireless care funcţionează de la o distanţă de aproape 1 metru. 91 de centimetri de fapt, dacă e să fim precişi. Cei de la Energous au primit aprobarea chiar ieri şi după certificare pot aduce pe piaţă transmiţătorul WattUp Mid Field. Acesta transformă electricitatea în frecvenţe radio apoi o transmite spre terminale din apropiere tunate la acea frecvență folosind o antenă specială.

Conceptul e diferit de cel de inducţie prin rezonanţă magnetică, folosit de sistemul wireless Pi spre exemplu, o altă idee experimentală de gen. Apple era implicată îndeaproape în proiectul Energous şi se discuta în prima fază de încărcarea la 4.5 metri distanţă şi pentru 12 terminale simultan. Deocamdată prima implementare de WattUp poate încărca multiple terminale simultan şi poate opera la 91 cm distanţă.

Compatibilitatea e la scară largă, deci veţi putea încărca şi telefoane Samsung, Sony sau Apple. O demonstraţie va fi oferită la CES 2018, începând cu 9 ianuarie 2018 şi mai avem de aşteptat până la o versiune comercială.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×