Apple achiziționează startup-ul francez Regaind pentru un AI ce analizează fotografiile realizate

794 ori
<b>Apple achiziționează startup-ul francez Regaind pentru un AI ce analizează fotografiile realizate</b>O veste pe care o aflam odată cu WWDC 2017 era și aceea că iOS 11 aduce o aplicație Photos îmbunătățită ce dispune de tehnologie de tip machine learning și de un AI dedicat. Abia acum descoperim că tehnologia din spatele său este rodul unei

În cazul în care nu vă amintiți, cei de la Apple anunțau la WWDC 2017 faptul că iOS 11 dispune de o aplicație Photos actualizată ce aduce îmbunătățiri importante grație tehnologiei de tip machine learning și a unui AI dedicat. Abia astăzi aflăm că noutățile cu pricina se datorează AI-ului dezvoltat de startup-ul francez Regaind pe care gigantul din Cupertino tocmai l-a achiziționat contra unei sume încă neștiute.

Achiziția ar fi avut loc chiar la începutul anului și ni se dezvăluie că acest API a celor de la Regaind are capabilitatea de analiză a conținutului foto. Se pot detecta astfel obiecte specifice din fotografii prin simpla căutare a termenului căutat, dar AI-ul este și capabil de a recunoaște calitatea imaginilor.

Funcția este utilă pentru detectarea imaginilor duplicat, sau pentru a găsi cea mai bună fotografie dintr-o serie de fotografii realizate în rafală. Imaginile pot fi grupate și după culori sau de evenimentul la care au fost realizate, făcând mai ușoară munca de sortare, căutare și creare de albume. AI-ul mai poate analiza și fața persoanelor pentru a se detecta genul, vârsta sau emoțiile - informație ce ne duce din start cu gândul la funcția animoji de pe iPhone X.

Să vedem acum în ce fel va perfecționa Apple acest AI în perioada următoare și ce funcții vor mai fi implementate.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×