Samsung cumpăra startup-ul coreean Fluenty, axat pe AI; Va extinde funcţionalitatea lui Bixby cu ajutorul său

946 ori
<b>Samsung cumpăra startup-ul coreean Fluenty, axat pe AI; Va extinde funcţionalitatea lui Bixby cu ajutorul său</b>Pentru a îmbunătăți capabilitățile asistentului vocal Bixby, Samsung face și unele achiziții ce țin de AI. Cea mai recentă este cumpărarea startup-ului coreean Fluenty ce este axat pe inteligența artificială și pe comunicarea cu utilizatorii

Bixby a avut un început de viaţă destul de problematic, întârziind serios sau debutând cu funcţii lipsă, dar odată ce a absolvit faza de beta a început să se dovedească o soluţie de încredere ca asistent virtual. Mai are totuşi până să fie ca Google Assistant, Amazon Alexa sau Siri, dar Samsung a făcut o achiziţie care ar putea ajuta la evoluţia soluţiei sale.

Sammy a cumpărat compania sud coreeană Fluenty, care se ocupă cu inteligenţa artificială, într-un mod care ar putea avea legătură cu Bixby. E vorba despre "AI conversaţional" şi dacă e ceva ce îi lipsea lui Bixby era naturaleţea limbajului, la feedback vocal. Pe viitor tehnologia şi serviciile Fluenty vor fi integrate în Bixby. În cazul în care vă întrebaţi, nu, nu avem date despre valoarea tranzacţiei.

Fluenty

Fluenty lua naştere în 2015, ca o platformă de chat pe bază de AI. Aceasta răspunde la întrebările utilizatorilor folosind machine learning. E o firmă mică, care are doar 10 angajaţi şi aceştia proveniţi de la cele mai mari motoare de căutare din Coreea, Naver şi Daum. Acesta este primul startup coreean axat pe AI cumpărat de Samsung, în general gigantul tech axându-se pe achiziţii peste hotare.

Compania proaspăt cumpărată lansa în 2015 aplicaţia "AI-Based Recommendation Service" în Statele Unite. Aplicaţia recomanda răspunsurile potrivite utilizatorilor, pe bază de machine learning. Practic, cine purta o conversaţie pe Telegram, Line, Whatsapp sau Facebook Messenger primea recomandări de replici şi informaţii care ajutau conversaţia sa se desfăşoare mai rapid şi eficient.

Samsung a cumpărat anul trecut şi startup-ul american Viv Labs, care se ocupă tot cu AI şi feedback vocal. Tehnologia AI va ajunge pe electrocasnicele Samsung până în 2020.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×