Apple pregăteşte un procesor dedicat pentru AI, conform celor de la Bloomberg

1.312 ori
<b>Apple pregăteşte un procesor dedicat pentru AI, conform celor de la Bloomberg</b>Potrivit celor de la Boomberg se pare că Apple pregătește un procesor dedicat pentru AI a.k.a Siri. Informația citată de către publicația de față ne aduce la cunoștiință faptul că firma din Cupertino urmează a integra această dotare odată cu

Luând o pauză de la zvonurile legate de viitorul iPhone sau iPad, azi aflăm că Apple ar pregăti un procesor dedicat pentru AI. Informaţia este menţionată de către publicaţia Bloomberg, care are surse de încredere apropiate de Apple.

Firma din Cupertino lucrează la un chip axat pe inteligenţa artificială, care să îndeplinească acţiuni şi activităţi rezervate de obicei inteligenţei umane. Apple lansa Siri pe 4 octombrie 2011, surprinzând pe toată lumea, dar de atunci au apărut şi Cortana, Alexa şi Google Assistant, care au depăşit Siri la unele capitole. În acest moment sunt folosite unitatea centrală de procesare şi cea grafică pentru sarcinile legate de AI. 

Apple doreşte să amplifice această tehnologie dedicându-i un chipset special. Ideea nu este nouă, de vreme ce Qualcomm are deja un modul AI integrat în Snapdragon 835, procesor aflat pe flagshipurile momentului, precum Samsung Galaxy S8 sau HTC U11. Pe viitor creatorul lui iPhone va oferi dezvoltatorilor third party acces la noul chip, permiţându-le să includă noi funcţii AI. Analistul Gene Munster afirmă că sunt 2 segmente unde Apple va avea nevoie de AI pe viitor: automobilele autonome şi realitatea augmentată.

Ambele au proiecte în dezvoltare în laboratoarele companiei. Am putea afla mai multe despre aceste proiecte în cadrul WWDC 2017, care debutează pe 5 iunie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×