Apple brevetează o cameră În stil Lytro, permite refocalizarea după captură

935 ori
<b>Apple brevetează o cameră În stil Lytro, permite refocalizarea după captură</b>Apple a depus cererea pentru a obține un brevet pentru o cameră în stil Lytro încă din 2011, dar de abia în aceste zile a primit dreptul de a utiliza acest brevet. E vorba aici despre o tehnologie foto interesantă, despre care aflați detalii mai...

Apple a depus cererea pentru a obține un brevet pentru o cameră în stil Lytro încă din 2011, dar de abia în aceste zile a primit dreptul de a utiliza acest brevet. E vorba aici despre o tehnologie foto interesantă, despre care aflați detalii mai jos.

în documentele oficiale compania din Cupertino menționează o cameră care poate face trecerea între două tipuri de captură: unul ce implică imagini cu rezoluție mica, care pot fi refocalizate după captura și fotografii de înaltă rezoluție care nu pot fi modificate. Camera va include și un adaptor cu un sistem special de microlentile, introdus între lentila și senzor atunci când se realizează cadrul ce poate fi refocalizat.

Atunci când o fotografie standard e realizată, mecanismul special va fi retras. Până acum acest sistem Lytro a fost doar imitat la nivel software de producătorii de senzori pentru telefoane mobile, dar nu și la nivel hardware. Apple nu ascunde inspirația după camerele Lytro, ba chiar menționează numele fondatorului Lytro în brevetul sau.

Să ne gândim oare la un iCam sau doar la camera lui iPhone 6?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×