Apple lucrează la o soluţie de încărcare wireless la distanţă, colaborând cu firma Energous

754 ori
<b>Apple lucrează la o soluţie de încărcare wireless la distanţă, colaborând cu firma Energous</b>Cu toate că noul iPhone 7 aduce certificare pentru rezistență la apă și praf, o nouă cameră foto, dar și procesorul quad-core Apple A10 Fusion - există în continuare o mare lipsă. Ne referim de sigur la capabilitățile terminalului de încărcare wireless

Una dintre funcţiile care lipseşte de pe iPhone 7, deşi ne aşteptam să sosească pe noul model este încărcarea fără fir. E drept că există huse sau carcase ce vin cu astfel de funcţionalitate, dar integrarea sa din start ar fi un plus pentru întreaga industrie, aducând în mainstream acest tip de alimentare. Apple are un proiect de acest gen, în tandem cu cei de la Energous, se pare.

Tehnologia WattUp a acestei firme ar urma să fie integrată pe produsele Apple, iar acest tip de încărcare are avantajul de a funcţiona şi la distanţă. Astfel, nu e neapărată nevoie de contact între device-ul ce se încarcă şi o sursă de alimentare, precum un pad special. E folosită tehnologie RF aici, care se bazează pe un transmiţător şi un mecanism de recepţie.

Acel mecanism e integrat în terminal, iar transmiţătorul se poate plasa la o distanță de până la 4.5 metri, încărcând 12 device-uri simultan. Cred că Nikola Tesla ar fi mândru, mai ales că şi el inventase lucruri similare cu 150 de ani în urmă. O aplicaţie specială ar permite utilizatorului să aleagă şi câtă energie primeşte fiecare device.

Apple colaborează cu Energous încă din 2014, dar nu i-a folosit tehnologia încă. Poate pe iPhone 7s...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×