Apple confirmă încetinirea iPhone-urilor cu baterii vechi şi uzate, consideră asta un feature şi nu un bug

2.516 ori
<b>Apple confirmă încetinirea iPhone-urilor cu baterii vechi şi uzate, consideră asta un feature şi nu un bug</b>Vestea că Apple încetinește iPhone-urile mai vechi pe măsură ce bateriile se uzează i-a luat pe toți cu surprindere, deși este o tactică practicată de către toți producătorii. Astăzi gigantul din Cupertino decide să ofere o explicație

Ieri Internetul era plin de supărarea fanilor Apple, care au aflat că firma din Cupertino le încetineşte iPhone-urile pe măsură ce bateriile se uzează. La prima vedere sună doar a zvon sau teorie, dar azi aflăm că şi Apple confirmă această strategie şi o numeşte un feature şi nu un bug.

Totul a pornit de pe un thread pe Reddit, unde lumea discuta cu privire la această decizie a firmei din Cupertino. Dezvoltatorul GeekBench Johon Poole a făcut la rândul său săpături, descoperind că problema e reală. Astfel, performanța modelelor iPhone mai vechi e total diferită faţă de cea a telefoanelor noi, iar încetinirea lor şi scăderea frecvenţei de procesare s-a făcut pe baza unor actualizări iOS.

E vorba despre iOS 10.2.1, dar şi de o versiune de iOS 11. Scopul este de a împiedica telefoanele cu baterii vechi şi degradatate să îşi dea shutdown brusc. E un fel de soluţie de criză pentru power management. Totuşi utilizatorul de rând observă doar că telefonul i se mişcă mai prost. Iată cum sună declaraţia oficială a celor de la Apple:

Scopul nostru este să oferim cea mai bună experienţă pentru clienţi, care include o viaţă prelungită a terminalelor şi performanţă bună. Bateriile Li-Ion devin mai puţin capabile să facă faţă solicitărilor în condiţii de frig, se încarcă mai puţin odată cu trecerea timpului şi pot provoca shutdown-uri neaşteptate, pentru a proteja componentele electronice.

Anul trecut am lansat o actualizare pentru iPhone 6, 6S şi iPhone SE pentru a rezolva această problemă. Odată cu iOS 11.2 a sosit şi pe iPhone 7 funcţia şi va mai ajunge şi pe alte modele pe viitor. Deci cu alte cuvinte Apple nu vrea neapărat să te forţeze să faci upgrade la un telefon nou, ci vrea doar să protejeze componentele telefonului tău.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×