Apple deține acum brevetul pentru tehnologia multitouch, urmează procese?

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.291 ori
<b>Apple deține acum brevetul pentru tehnologia multitouch, urmează procese?</b>După ce apele s-au calmat în ce privește duelul legal dintre Apple și Samsung, respectiv Apple și Nokia, iată că gigantul din Cupertino are noi motive să își pună avocații la treabă. Apple a primit brevetul pentru tehnologia multitouch...

După ce apele s-au calmat în ce privește duelul legal dintre Apple și Samsung, respectiv Apple și Nokia, iată că gigantul din Cupertino are noi motive să își pună avocații la treabă. Apple a primit brevetul pentru tehnologia multitouch folosită pe iPhone și tehnologiile asociate acesteia.

Este vorba despre brevetul US numărul 7,966,578, cu o aplicabilitate atât de mare, încât ar putea afecta toate modelele Android, Windows Phone 7 și webOS, produse de numeroase companii. După schimbul de replici dure între Samsung și Apple, ar putea urma acum un atac asupra tuturor companiilor care folosesc tehnologia pinch to zoom.

HTC ar putea fi pe listă, aceasta fiind a treia companie care a lansat telefoane multitouch (prin HTC Hero în vara lui 2009), după Apple cu iPhone în 2007 și Palm cu modelul Pre în 2009. Totuși, Apple s-ar putea mulțumi cu o înțelegere cu restul producătorilor, primind taxe pentru licențierea tehnologiei și evitând procese inutile.

Să vedem care va fi prima companie care va plăti...

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×