Apple primeşte un brevet ce descrie o suprafaţă touch ce simulează textura şi temperatura

705 ori
<b>Apple primeşte un brevet ce descrie o suprafaţă touch ce simulează textura şi temperatura</b>Dacă vi se pare că un cinema 4D nu mai e de ajuns la mall, poate veţi vrea să simţiţi textura şi temperatura şi în jocurile pe le care jucaţi pe laptop sau tabletă. Cam asta a fost prima utilizare care mi-a venit în minte când am auzit de noul brevet..

Dacă vi se pare că un cinema 4D nu mai e de ajuns la mall, poate veţi vrea să simţiţi textura şi temperatura şi în jocurile pe le care jucaţi pe laptop sau tabletă. Cam asta a fost prima utilizare care mi-a venit în minte când am auzit de noul brevet Apple.

Apple primeşte un brevet ce descrie o suprafaţă touch ce simulează textura şi temperatura

Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri a publicat o serie de 62 de brevete acordate celor de la Apple azi, dar unul a atras atenţia în mod deosebit. E vorba despre o tehnologie ce permite unui touchpad sau unei suprafeţe touch să simuleze textura sau temperatura. Astfel poate fi imitat metalul rece sau asfaltul fierbinte spre exemplu.

Cu cativa ani în urmă Apple testa un sistem inteligent de feedback haptic pentru ecranele OLED, iar noul brevet se aliniază perfect cu invenţia mai veche. Se discută încă din acel an despre un iPad ce avea să ofere un feedback mult peste joystickurile şi scaunele de gaming actuale, dar nu s-a mai concretizat până la urmă. O multitudine de noi senzori vor fi folosiţi de noul sistem pentru a detecta atingerea şi a răspunde în mod propice.

E vorba despre o tehnologie ce permite unui touchpad sau unei suprafeţe touch să simuleze textura sau temperatura

Documentele descriu senzori de temperatură, feedback prin schimbarea temperaturii ecranului si chiar un strat fin din diamant inclus în panoul touch, care va permite integrarea unui alt strat ultrasubțire de vapori de carbon ce oferă conductivitate termică crescută.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×