Apple dezvăluie o listă oficială a furnizorilor săi

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.260 ori
<b>Apple dezvăluie o listă oficială a furnizorilor săi</b>Lista o găsiți - aici. Este o mișcare care surprinde și a asta pentru că vine din partea unui brand cunoscut pentru nivelul de securitate și nu pentru transparență. Știu că Foxconn o dă în bară periodic și apar informații în presa...

Lista o găsiți - aici. Este o mișcare care surprinde și a asta pentru că vine din partea unui brand cunoscut pentru nivelul de securitate și nu pentru transparență. Știu că Foxconn o dă în bară periodic și apar informații în presa internațională legate de condițiile vitrege în care se lucrează, salariile de mizerie, nerespectarea drepturilor omului.

Bănuiesc că Apple nu dorește să-și păteze imaginea. Va fi interesant ce vor face în China după ce au înșelat așteptările localnicilor și magazinele oficiale Apple au ajuns să fie bombardate și cu ouă, de necaz că nu au pus mână în premieră pe un iPhone 4S oficial.

Să revenim la ideea de bază a articolului. Apple dorește să introducă și să fie respectate o serie de standarde care să fie aplicate în toate fabricile furnizorilor săi spre a preîntâmpina politica discriminatorie, angajarea minorilor, condițiile de muncă vitrege, un nivel echitabil în ce privește orele de muncă.

Lucrurile iau o turnură neplăcută. Mai zilele trecute citeam că într-o fabrică din China, legată de fabricarea de telefoane mobile s-a spus din partea muncitorilor că se vor sinucide în grup dacă vor rămâne fără slujbă. Vă dați seama cât de mare este concurența pe piața chineză ca și forță de muncă. Din populația de peste 1.5 miliarde, cred că putem considera populația aptă de muncă la aproape 1 miliard. De aici și nivelul scăzut de salarizare și nepăsarea față de soarta muncitorului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×