iPhone 7 Plus anunţat oficial, vine cu cameră duală cu lentilă telephoto şi zoom optic 2X

3.094 ori
<b>iPhone 7 Plus anunţat oficial, vine cu cameră duală cu lentilă telephoto şi zoom optic 2X</b>Odată cu modelul iPhone 7 de 4.7 inch în această seară a debutat și varianta de tip phablet ce ne aduce pe lângă o diagonală mai generoasă, și o cameră foto duală. Acest senzor iese puțin în evidență, dar totul are un rol bine definit - primind în cazul

A venit şi ziua cea mare, cea a evenimentului Apple, care ne-a adus modelele iPhone 7 şi iPhone 7 Plus. V-am relatat noutăţile la cald prin live blogging, chiar în vreme ce se lansau handseturile, iar despre iPhone 7 aţi aflat totul aici. Acum hai să vorbim şi despre varianta cu ecran mai mare şi cameră duală, iPhone 7 Plus.

De remarcat că Apple nu a lansat şi un model iPhone 7 Pro, aşa cum se speculase înainte, ci a păstrat conceptul de model de 4.7 inch şi de 5.5 inch al anilor trecuţi. În mare modelul de 5.5 inch nu schimba multe faţă de predecesor, cel puţin la capitolul design, unde păstrează acelaşi format, dar la interior si in spate există câteva modificări totuşi.

Hai să vedem ce poate primul telefon Apple cu cameră duală!

Design

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus arată cam ca iPhone 6s Plus, cu diferența unei protuberanţe mai mari a camerei, manifestată sub forma unei porţiuni ovale ieşite în relief, pentru camera duală. Antenele sunt acum mutate mai spre margini în spate şi se renunţă şi la jack audio. Două noi variante de culoare sunt propuse de Apple şi anume Jet Black, varianta glossy pentru modelele cu 128 şi 256 GB stocare, plus Black, cu o textură mata.

Corpul rămâne fabricat din aluminiu, evident, dar e rezistent la apă și praf.

Hardware şi Display

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus adoptă un ecran Retina HD de 5.5 inch, cu tehnologie 3D Touch şi panou 2.5D. Nivelul de luminozitate ar fi crescut faţă de predecesor cu aproximativ 25%, iar rezoluţia a rămas neschimbată faţă de iPhone 6s Plus, adică Full HD. Şi reproducerea culorilor a evoluat, prin acel "wider color", atât de promovat, inclusiv de aplicaţia nouă Instagram.

La bord găsim noul procesor quad core Apple A10 Fusion, cu 2 core-uri pentru operaţiuni de performanţă ridicată şi două pentru task-uri mai light. Stocarea e disponibilă în variante de 32, 128 şi 256 GB, iar GPU-ul e cu 50% mai rapid decât cel al lui Apple A9. Nu avem detalii despre RAM, dar dacă ar fi ghicesc aş spune că primim 2 GB.

Camera foto

iPhone 7 Plus

În vreme ce iPhone 7 primeşte o cameră de 12 MP, iPhone 7 Plus are parte de o cameră duală, cu 2 senzori de 12 MP. Primim şi zoom optic 2X, iar una dintre camere are şi lentilă telephoto. Una dintre camerele de pe iPhone 7 Plus vine cu lentilă wide de 28 mm şi cealaltă cu lentila telephoo de 56 mm. Camerele pot crea efect "bokeh" /  "shallow depth of field" în stil Huawei P9 şi LG G5 şi vor crea o hartă a adâncimii imaginii.

iPhone 7 Plus

Avem parte şi de stabilizare optică, lentila cu 6 elemente, blitz quad LED şi un sistem special de analiză a flickerului pentru captura la lumina artificială. Camera cu lentilă de 28 mm are deschidere F/1.8, iar cea de 58 mm F/2.8. Pentru selfie şi FaceTime folosim un nou senzor de 7 MP.

Audio

iPhone 7 Plus dispune de difuzoare stereo, plasate sus şi jos pe device şi aparent volumul ar fi dublu faţă de iPhone 6s, cel puţin aşa afirmă oficialii Apple. Primim la pachet căşti EarPods cu cablu Lightning, dar şi un adaptor special Lightning to 3.5 mm. Căştile AirPods au fost şi ele anunţate, dar se vând separat, la preţ de peste 150 de dolari.

Baterie, software şi extra-uri

Bateria lui iPhone 7 Plus oferă 1 oră în plus de funcţionare pe zi faţă de cea a predecesorului. În principiu primim 60 de ore de playback audio wireless şi 13 ore de web browsing via LTE. Ca OS avem parte de iOS 10, în varianta cu iMessages cu o grămadă de filtre live, propriul magazin, Siri ce interacţionează cu aplicaţii third party, Apple Maps nou şi alte bunătăţi.

iPhone 7 Plus

Există şi un lockscreen cu widgeturi şi o nouă zonă control center. De remarcat că funcţia shallow depth of field nu vine preinstalată pe iPhone 7 Plus, ci va fi oferită ulterior pentru download gratis. Terminalul este şi rezistent la apă şi praf, cu certificare IP67 pentru rezistenţa la apa de până la 1 metru preț de 30 minute, iar butonul Home este unul capacitiv acum şi nu fizic, venind la pachet cu un Taptic Engine, ce oferă feedback fizic.

Disponibilitate

Disponibilitate iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus va sosi oficial în România pe 23 septembrie, în valul 2 de lansări, după ce pe 16 ajung în magazinele din primul val phableturile noi. Pe 9 septembrie încep precomenzile, iar preţul de pornire este de 749 dolari. Ca o menţiune secundară iPhone 6s şi 6s Plus vor primi variante de 32 GB şi 128 GB pentru a le înlocui pe cele actuale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×