Apple i-ar fi rugat pe cei de la Google sa nu foloseasca multi-touch pe Android, Google a ascultat

1.303 ori
<b>Apple i-ar fi rugat pe cei de la Google sa nu foloseasca multi-touch pe Android, Google a ascultat</b>Unul dintre principalele reprosuri ale utilizatorilor primului terminal Android, T-Mobile G1 este faptul ca handsetul nu suporta multi-touch. Iata ca acum aflam si de ce... Oficialii Apple i-ar fi rugat pe cei de la Google sa evite folosirea acestei...

Unul dintre principalele reprosuri ale utilizatorilor primului terminal Android, T-Mobile G1 este faptul ca handsetul nu suporta multi-touch. Iata ca acum aflam si de ce... Oficialii Apple i-ar fi rugat pe cei de la Google sa evite folosirea acestei tehnologii, mai nou patentata de compania condusa pana acum cateva saptamani de Steve Jobs.

Va informam in articole anterioare ca Apple detine patentul pentru anumite functii multi-touch, care vor fi folosite inevitabil pe terminalele care includ un display touchscreen cu suport multi-touch. In vreme ca Palm a riscat enorm, producand un astfel de terminal (Pre) si acum poate avea probleme legale cu Apple, Google si HTC au preferat sa stea la adapostul legii. Nu este inca foarte clar daca producatorul lui iPhone va declansa o actiune legala impotriva celor de la Palm, dar echipa Android a afirmat ca este multumita ca nu se confrunta cu un scandal de acest gen.

Pe de o parte, utilizarea tehnologiilor multi-touch la Palm pare evidenta, de vreme ce numerosi angajati ai companiei au trecut intai pe la Apple si au acumulat deja ceva experienta in domeniu. Totusi, hackerii au descoperit o modalitate de a implementa suportul multi-touch pe primul telefon Android, dar intrebarea ramane daca aceasta functie va sosi si nativ pe terminal. Toate conceptele si imaginile spion prezinta un Android G2 fara tastatura fizica QWERTY, bazandu-se strict pe touchscreen.

Presiunea asupra celor de la Google de a implementa suportul multi-touch este destul de mare, iar daca Palm Pre va prolifera fara probleme, atunci suntem siguri ca viitoarele telefoane Android vor sosi si ele cu display-uri multi-touch.

Sursa: Venturabeat.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×