Apple ii critica pe cei care trec iPhone-ul prin procesul de "jailbreak"

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.246 ori
<b>Apple ii critica pe cei care trec iPhone-ul prin procesul de "jailbreak"</b>Apple a facut o plangere la Biroul de Copyright al Statelor Unite in legatura cu fenomenul de "jailbreaking" al terminalelor iPhone, fapt care constituie o incalcare a copyright-ului si violeaza licenta asociata terminalului. De asemenea, gigantul din...

Apple a facut o plangere la Biroul de Copyright al Statelor Unite in legatura cu fenomenul de "jailbreaking" al terminalelor iPhone, fapt care constituie o incalcare a copyright-ului si violeaza licenta asociata terminalului.

De asemenea, gigantul din Cupertino a afirmat ca utilizatorul care foloseste licenta nu este detinatorul software-urului de pe iPhone si ca modificarea sistemului de operare poate dauna terminalului. Conform celor de la Apple, jailbreaking-ul poate afecta functiile de securitate, API-urile si provoca proasta functionare a unor aplicatii si executarea unor update-uri.

Totul exprimat sub o forma mai plastica se rezuma la ceva de genul "experienta utilizarii unui iPhone este stirbita de jailbreak si intreg ecosistemul iPhone este afectat". In plus, Apple a tinut sa mentioneze probleme de software aparute in cazul unitatilor iPhone care au suferit un jailbreak, aceste probleme fiind intalnite "de milioane de ori".

De fapt, problema oficialilor din Cupertino este investigatia care urmeaza fiecare plangere, pentru a stabili daca proasta functionare a terminalului a fost cauzata de softul original Apple sau de jailbreaking. Exista si amenintari mai mari, care isi fac efectul odata ce jailbreakingul a fost efectuat: hackerii pot efectua apeluri in totala anonimitate, pot evita tarifele aplicate si pot chiar afecta softurile releelor de telecomunicatii.

Iata cum Apple face din jailbreaking un adevarat "bau-bau". Sa fie aceasta metoda de hack chiar atat de daunatoare?

Sursa: TG Daily

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×