Apple înregistrează cel mai mare profit trimestrial din istorie: 18.4 miliarde de dolari pe final de an 2015

682 ori
<b>Apple înregistrează cel mai mare profit trimestrial din istorie: 18.4 miliarde de dolari pe final de an 2015</b>Tim Cook a anunţat &icirc;n această săptăm&acirc;nă cel mai mare profit trimestrial din istorie, astfel că &icirc;n ultimele 3 luni Apple a generat 18.4 miliarde de dolari profit. De asemenea, compania a prezis că urmatorul trimestru va aduce şi...

Tim Cook a anunţat în această săptămână cel mai mare profit trimestrial din istorie, astfel că în ultimele 3 luni Apple a generat 18.4 miliarde de dolari profit. De asemenea, compania a prezis că urmatorul trimestru va aduce şi scăderi de venituri, pentru prima oară în mulţi ani.

Trimestrul 4 al anului 2015 a fost unul de uriaş succes pentru firmă din Cupertino, care în perioada sărbătorilor a vândut extrem de multe produse. Profitul de 18.4 miliarde este obţinut la venituri de 75.9 miliarde de dolari. Preţul mediu de vânzare pentru iPhone, iPad şi Mac a fost de asemenea la un nivel record. Cu modele ca iPad Pro, iPhone 6S şi 6S Plus pe piaţă, dar şi iPad Mini 4 şi Apple Watch, compania de sub tutela lui Tim Cook a avut un final de an excelent.

Veniturile Apple au început totuşi să scadă în Japonia şi Americi, compensate de o creştere spectaculoasă în China, consolidata de multele vizite ale lui Tim Cook în această ţară. În ultimele 3 luni din 2015 Apple a vândut 74.78 milioane de modele iPhone, în vreme ce vânzările iPad au scăzut cu 21% faţă de anul anterior, ajungând la 16.1 milioane de unităţi. Vânzările de modele Mac au picat cu 3%, la 5.31 milioane de unităţi.

Nu trebuie neglijate nici veniturile din servicii, precum iCloud, App Store, AppleCare şi Apple Pay, care au crescut cu 26% şi au generat 6.05 miliarde de dolari. Şi Apple Watch şi Apple TV au reuşit să aducă 4.3 miliarde de dolari în ultimul trimestru.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×