Apple înregistrează un picaj serios pe piața smartphone, iar Xiaomi ar putea profita și detrona gigantul de pe locul 3

2.258 ori
<b>Apple înregistrează un picaj serios pe piața smartphone, iar Xiaomi ar putea profita și detrona gigantul de pe locul 3</b>Prima zi a lunii august marchează și sosirea unui raport proaspăt marca IDC, studiu ce implică livrările de smartphone-uri din trimestrul 2 al acestui an, la nivel global. Aflăm din startul faptul că piața suferă un declin

Prima zi a lunii august marchează și sosirea unui raport proaspăt marca IDC, studiu ce implică livrările de smartphone-uri din trimestrul 2 al acestui an, la nivel global. Aflăm din startul faptul că piața suferă un declin de 2.3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, atunci când erau livrate 341.2 milioane de smartphone-uri la nivel global. Acum în schimb se ajunge la 333.2 milioane de terminale livrate în toată lumea. 

Raportat la producători, observăm că cel mai mare picaj este înregistrat de către Apple, livrările din trimestrul 2 al acestui an scăzând cu 18.2% față de cele onorate anul trecut în aceeași perioadă. Compania americană livra în Q2 2018 un număr total de 41.3 milioane iPhone-uri, iar acum în trimestrul 2 a reușit să livreze doar 33.8 milioane de terminale. Ajunge pe un loc 3 și Xiaomi este foarte aproape de a-i detrona din clasament.

Studiu IDC

Firma chineză se menține pe linia de plutire cu 32.3 milioane smartphone-uri livrate în acest trimestru 2. Huawei își păstrează poziția secundă cu 58.7 milioane terminale livrate, cu 4.5 milioane mai multe unități decât în aceeași perioadă a anului trecut - ceea ce este fantastic ținând cont de interdicțiile primite din SUA și plasarea pe lista neagră.

Și Samsung înregistrează o creștere a livrărilor, mai exact de 5.5% de la an la an. În trimestrul 2 al anului în curs a livrat 75.5 milioane smartphone-uri. Situația din clasament s-ar putea schimba totuși din trimestrul 3 odată cu lansarea noilor modele iPhone ce va genera vânzări mari pentru compania din Cupertino.

De asemenea, în cazul în care Huawei nu ajunge la un acord cu Google și Trump pentru a continua utilizarea lui Android pe telefoanele sale, vânzările chinezilor ar putea înregistra un picaj enorm și vom ajunge la un podium format din Samsung, Apple și Xiaomi. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×