Samsung şi Huawei extind ecartul faţă de Apple, cantonată pe locul 3; Piaţa smartphone creşte în T3 2019 (Cifre Canalys)

1.499 ori
<b>Samsung şi Huawei extind ecartul faţă de Apple, cantonată pe locul 3; Piaţa smartphone creşte în T3 2019 (Cifre Canalys)</b>Finalul de lună aduce mereu cifre, statistici şi date interesante. De această dată vorbim despre top 3 smartphone şi despre piaţa smartphone, cu cifre centralizate de Canalys. Gigantul care se ocupă cu studii de piaţă ne arată că deşi

Finalul de lună aduce mereu cifre, statistici şi date interesante. De această dată vorbim despre top 3 smartphone şi despre piaţa smartphone, cu cifre centralizate de Canalys. Gigantul care se ocupă cu studii de piaţă ne arată că deşi Apple are 3 iPhone-uri 11 bine primite, Samsung şi Huawei şi-au extins ecartul în faţa sa.

Canalys tocmai a postat online o analiză a pieţei smartphone pentru trimestrul 3 din 2019. De această dată e vorba despre piaţa globală, fiind publicată separat şi o analiză pentru China. Aflăm că pentru prima oară în 2 ani, piaţa smartphone a crescut (ca vânzări totale), iar Huawei ar fi împins-o masiv din spate. Compania chineză a înregistrat o creştere de 29% în trimestrul 3 din 2019, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

Studiu Canalys

Totuşi a vândut mai puţine telefoane în afara Chinei în ultimele 3 luni, aşa cum ne aşteptam dupa problema cu SUA. Între iulie şi septembrie 2019, toţi producătorii de smartphone-uri din lume au vândut un total de 352.4 milioane de unităţi, cu 1% peste aceeaşi perioadă din anul trecut. E prima creştere de acest nivel din 2017 încoace. Samsung rămâne în vârful clasamentului, cu o creştere de 11% că livrări fată de anul trecut şi cu 2% creştere a cotei de piaţă. Seriile Galaxy A şi Galaxy M au un rol important aici.

Studiu Canalys

Apoi avem şi seria Galaxy S10, cea Galaxy Note 10 şi modelele 5G, plus Galaxy Fold. Pe 2 e Huawei, cu un boost dat de patriotismul și cumpărăturile chinezilor.  Apple, cu tridentul său de telefoane rămâne pe locul 3 şi a înregistrat o scădere de 7% a vânzărilor, după scăderi mai mari în T1 şi T2 2019. Comparativ cu 2018 evident. Apple încearcă să ne vândă paradigma de "piaţa 5G nu e matură încă, nu luaţi telefoane 5G, că scoatem noi unele bune în 2020".

Între timp celor de la Apple le suflă în ceafă Xiaomi şi Oppo, înfometaţi de podium. Acolo unde Samsung are cota de piaţă de 22.4%, Huawei are 19%, Apple 12.3% doar, iar Xiaomi şi Oppo 9.2%, respectiv 9.1%. Xiaomi e la un telefon revoluţionar sau două distanţă să pună probleme serioase celor de la Apple, dar sărbătorile de iarnă ar trebui să aducă un boost mare celor din Cupertino totuşi şi ar putea recupera din distanţa faţă de rivali.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×