Apple iPhone devine tentant pentru oamenii de afaceri

Autor:  | Publicat în:  Apple 854 ori
<b>Apple iPhone devine tentant pentru oamenii de afaceri</b>Sectorul business, care s-a tinut departe de Apple o perioada indelunga incepe acum sa ia in serios brandul care a dat lumii Mac si iPhone. In ciuda revenirii spectaculoase a celor de la Apple in ultimii ani, dupa criza de la inceputul anilor 90,...

Sectorul business, care s-a tinut departe de Apple o perioada indelunga incepe acum sa ia in serios brandul care a dat lumii Mac si iPhone. In ciuda revenirii spectaculoase a celor de la Apple in ultimii ani, dupa criza de la inceputul anilor 90, segmentul business nu a fost niciodata atras de produsele companiei lui Steve Jobs.

Se pare ca iPhone va face diferenta in acest caz...

Proliferarea terminalului in mediul business s-a facut prin intermediul softurilor specializate, care isi gasesc tot mai des loc pe noul iPhone 3G. In ciuda acestor aplicatii utile folosite de oamenii de afaceri, acestia prefera BlackBerry-urile in locul telefoanelor produse de Apple. Exista si companii intregi care au adoptat deja iPhone-ul drept handset corporate, cum sunt Genentech sau Disney, ce au legaturi directe cu producatorul terminalului.

Totusi iPhone mai are un drum lung pana sa devina telefonul preferat al omului de afaceri, de vreme ce la ora actuala handseturile RIM detin o cota de piata de 65.5% din segmentul de piata business, urmate de terminalele Windows Mobile cu 22% si in cele din urma iPhone cu doar 10%. Avantajul canadienilor de la RIM ce au dat lumii faimosul BlackBerry este faptul ca utilizarea acestor telefoane a devenit o adevarata traditie in mediul business, iar companiile vechi nu se pot lepada de ele atat de usor.

O alta problema a lui iPhone este faptul ca Apple colaboreaza cu un singur operator de telefonie mobila, AT&T, in vreme ce companiile mari pot avea parteneriate cu numerosi alti provideri de servicii de telefonie, care le ofera reduceri. Secretul succesului pentru iPhone este reprezentat de adoptarea sa in sanul companiilor mici, care automat sunt mai multe decat cele mari si de-a lungul anilor viitori vor contribui la cresterea cotei de piata a acestui smartphone.

Sursa: Dailytech.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×