Apple iPhone XR aduce corpul din sticlă colorat în mainstream, are cameră singulară şi ecran LCD de 6.1 inch

2.719 ori
<b>Apple iPhone XR aduce corpul din sticlă colorat în mainstream, are cameră singulară şi ecran LCD de 6.1 inch</b>"iPhone-ul ieftin" aşteptat de toată lumea şi poreclit iPhone 9, iPhone SE 2 şi mai nou iPhone XR a devenit real în ultimele ore, împreună cu iPhone Xs şi iPhone Xs Max. iPhone XR renunţa la OLED şi trece la LCD, cu o diagonală de 6.1 inch, camera..

"iPhone-ul ieftin" aşteptat de toată lumea şi poreclit iPhone 9, iPhone SE 2 şi mai nou iPhone XR a devenit real în ultimele ore, împreună cu iPhone Xs şi iPhone Xs Max. iPhone XR renunţă la OLED şi trece la LCD, cu o diagonală de 6.1 inch, cameră singulară şi corp unibody cu ramă metalică și spate din sticlă. Vine în 6 variante de culoare, lucru care îl separă de celelalte modele noi. Hai să vedem ce altceva mai e nou.

Design

iPhone XR

La fel ca iPhone Xs şi Xs Max și noul model iPhone Xr merge pe rețeta unei carcase unibody cu ramă metalică la mijloc și spate din sticlă glossy. Nuanţele includ galben, alb, coral, negru, albastru şi celebrul RED. Aici pare să fi dispărut rezistenta la apă IP68, înlocuită cu cea IP67. Măsoară 8.3 mm în grosime şi cântăreşte 194 de grame. Are și breton. 

Display

iPhone XR

Aici s-a terminat cu OLED-uri şi avem un ecran Liquid Retina, o nomenclatură nouă pentru un panou IPS LCD de 6.1 inch cu rezoluţie hD+ de 1792 x 828 pixeli, cu afişaj wide color P3. Primim contrast ratio de 1400:1, nu avem 3D Touch ci haptic touch şi protecţie contra amprentelor şi zgârieturilor. Atenţie la cei 120 Hz aici, pentru că e vorba despre "touch sensing" nu neapărat de afişaj.

Hardware

Iată cum arată dotările telefonului:

  • Display: 6.1 inch, IPS LCD
  • CPU: Apple A12 Bionic
  • RAM: necunoscut, probabil 2 sau 3 GB
  • Stocare: 64, 128, 256 GB
  • Camera: Spate - 12 MP, bliţ quad LED; Fata - 7 MP
  • Baterie: o oră şi jumătate peste iPhone 8 Plus la autonomie

Camera

Apple iPhone Xr Camera

Aici avem în mare modulul principal al camerei de pe iPhone XS. Primim o cameră de 12 megapixeli wide angle şi singulară, cu bliţ quad LED şi filmare 4K. Pixelii măsoară 1.4 microni şi avem şi Smart HDR, Bokeh ajustabil şi deschidere ajustabilă. Apreciez că există şi stabilizare optică aici şi dynamic range extins la captura video. Există şi tehnologie Focus Pixel şi ne intrigă faptul că putem face captură Bokeh/Portrait şi cu o singură cameră, în stil Google Pixel.

OS, UI

iPhone Xr iOS 12

Nu mai avem Touch ID, dar avem Face ID totuşi, pe bază de True Depth Camera. În rest iOS 12 este la treabă aici, cu animaţii mai fluide, Şiri mai deşteaptă, cu comenzi personalizabile şi un mod nou Do Not Disturb. Funcţiile AR trec la un nou nivel prin suportul pentru noul format de fişiere USDZ, care îi va permite lui Safari şi altor aplicaţii native Apple să afişeze content AR.

Avem şi Memoji, pe lângă Animoji şi mai multe variante acum de astfel de măşti faciale. Dark Mode, Screen Time, notificări grupate completează lista.

Preţ şi disponibilitate

Pret iPhone Xr

iPhone XR vine ceva mai târziu, fiind disponibil la precomandă de pe 19 octombrie şi livrându-se de pe 26 octombrie. Costă 849 euro ca preţ de pornire.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×