Apple iPhone Xs devine oficial, cu o nouă nuanţă de culoare, ecran OLED avansat şi cameră cu reglaje extra

2.453 ori
<b>Apple iPhone Xs devine oficial, cu o nouă nuanţă de culoare, ecran OLED avansat şi cameră cu reglaje extra</b>Apple a avut marele său eveniment în această seară, deşi e forţat spus "mare" pentru că nu au lansat chiar toate produsele pe care le aşteptăm. Nu au lipsit totuşi cele 3 iPhone-uri noi, printre care se numără şi mult prezisul Apple iPhone Xs.

Apple a avut marele său eveniment în această seară, deşi e forţat spus "mare" pentru că nu au lansat chiar toate produsele pe care le aşteptăm. Nu au lipsit totuşi cele 3 iPhone-uri noi, printre care se numără şi mult prezisul Apple iPhone Xs. Avem toate detaliile despre acesta mai jos.

Design

Apple iPhone Xs

În ce priveşte designul nu sunt mari schimbări faţă de iPhone X. Avem în continuare un corp din sticlă şi metal, cu sticlă în faţă şi spate, curbată pe margini şi ramă din oţel inoxidabil. Formatul e la fel, cu o cameră duală orientată vertical şi bretonul celebru în faţă. Terminalul are corpul rezistent la apă şi praf în regim IP68, iar Tim Cook şi ai lui au subliniat că a fost scufundat şi în bere, vin, apă cu clor sau suc de portocale pentru teste.

O nouă nuanţă de "auriu închis" se remarcă pentru acest device, pe lângă Space Gray şi Argintiu

Display

Apple iPhone Xs Display

S-a vorbit surprinzător de mult despre ecran la conferinţa Apple, cu menţiunea că acest panou OLED de 5.8 inch oferă o rezoluţie Super Retina, de 2436 x 1125 pixeli. Vine cu muchii înguste şi curbate, protecţie contra zgârieturilor şi petelor de grăsime, dar şi suport HDR şi Dolby Vision. Ar avea un dynamic range cu 50% superior faţă de ecranul de pe iPhone X şi gama de culori mai largă. Primim şi suport 120 Hz şi 3D Touch e la posturi.

Hardware

Apple iPhone Xs, hardware

Iată cum arată dotările telefonului:

  • Display: 5.8 inch, OLED
  • CPU: Apple A12 Bionic
  • RAM: necunoscut, probabil 2 sau 3 GB
  • Stocare: 64, 256, 512 GB
  • Camera: Spate - 12 MP + 12 MP (telephoto), bliţ quad LED, filmare 4K; Fata - 7 MP
  • Baterie: cel puţin o oră peste predecesor extra de autonomie

Camera

Camera din spate sună familiar, cu un senzor de 12 MP wide angle şi încă unul de 12 MP cu obiectiv telephoto. Avem şi zoom optic 2X, stabilizare optică, mod Portrait, iar senzorii sunt unii de generaţie nouă. În față avem o cameră de 7 MP, cu propriile opţiuni Portrait. Terminalul primeşte funcţia Smart HDR, care combină o sumedenie de imagini care sunt procesate cu ajutorul noului CPU Apple A12 Bionic şi al noului său ISP.

Camera lui Apple iPhone Xs

Camera wide angle are deschidere F/1.8, iar cea telephoto F/2.4. Apple a lansat şi o modalitate de a regla factorul F/1.x şi după realizarea fotografiei pentru a creşte sau micşora gradul de blur al fundalului şi prim planului. Şi la captura video sunt upgrade-uri, iar acum putem înregistra cu sunet stereo. Nici urmă de Super Slow Motion totuşi.

OS, UI

OS, UI, iPhone Xs

Terminalul rulează iOS 12, care vine cu un Siri mai deştept ce oferă noi Siri Shortcuts, activări de aplicaţii şi funcţii predefinite după un anumit scenariu realizat de voi. Avem şi AR Emoji-uri noi, un Do Not Disturb mai deştept, funcţii AR noi, notificări grupate, Screen Time, apeluri în grup pentru FaceTime şi o creştere a fluidităţii de funcţionare. Face ID este la posturi, doar că acum are crescută precizia şi viteza de deblocare.

Preţ şi disponibilitate

Apple a anunţat şi variante dual SIM ale telefoanelor sale noi pentru China. iPhone Xs porneşte de la 1149 de euro în varianta de 64 GB şi precomenzile încep pe 14 septembrie. Debutul are loc pe 21 septembrie în primul val, dar România e în valul 2, cel cu 28 septembrie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×