Apple publică rezultatele financiare pe anul 2017: creştere pe toată linia şi bonus gras pentru Tim Cook

1.202 ori
<b>Apple publică rezultatele financiare pe anul 2017: creştere pe toată linia şi bonus gras pentru Tim Cook</b>Pentru că ne aflăm în ultimele zile ale anului 2017 este și momentul ca firmele tech de pe piață să își publice rezultatele financiare din cele 12 luni ale acestei perioade. Apple face acest lucru și descoperim că gigantul a înregistrat

2017 a fost un an bun pentru Apple, cu 3 modele iPhone lansate, inclusiv unul care a făcut marea trecere la panouri OLED şi la un sistem complet nou de autentificare. A debutat şi un iPad accesibil şi două modele iPhone 8 cu încărcare wireless şi spate din sticlă, plus un Apple Watch nou. Aflăm cifrele asociate creşterii din acest an în rândurile de mai jos, plus bonusul lui Tim Cook.

Anul fiscal 2017 s-a încheiat pentru Apple, compania depăşind ţintele anuale de profit şi vânzări. Toate informaţiile sunt oficiale şi vin de la autoritatea americană care se ocupă cu bursa şi tranzacţii. Tim Cook a primit suma de 12.8 milioane de dolari pe întreg anul fiscal 2017, o creştere de 47% faţă de cele 8.75 milioane de dolari de anul trecut.

În mod interesant succesul şi profitul Apple din 2017 se bazează mai degrabă pe vânzările mari de modele iPhone 7, adopţia fiind ceva mai timidă pentru iPhone 8. Şi iPad Pro s-a vândut bine, iar servicii ca Apple Music, Apple Pay, iTunes şi restul au crescut la rândul lor. Anul fiscal 2017 a adus venituri de 229.2 miliarde de dolari pentru firma din Cupertino, depăşind ţinta de 225.2 miliarde propusă la început de an.

Veniturile operaţionale au fost de 61.3 miliarde de dolari, faţă de 57.9 miliarde anul trecut. Revenind la compensaţii, Tim Cook mai deţine şi 2.9 milioane de acţiuni Apple, care dacă ar fi vândute acum ar valora jumătate de miliard de dolari. Probabil oficialul le va vinde la începutul anului viitor, cum a procedat şi în ianuarie 2017. Să vedem cum va arăta 2018, atunci când OLED-ul și Face ID vor intra în mainstream pe noi modele iPhone-uri. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×