Nokia anunţă rezultatele financiare pe trimestrul 4 al anului 2017; Plăţile Huawei pentru brevete se dovedesc fructuoase

1.987 ori
<b>Nokia anunţă rezultatele financiare pe trimestrul 4 al anului 2017; Plăţile Huawei pentru brevete se dovedesc fructuoase</b>Chiar la începutul lunii februarie cei de la Nokia anunță rezultatele financiare înregistrate în trimestrul 4 al anului trecut, perioadă de 3 luni în care compani a obținut sume frumoase în zona de profit tocmai datorită înțelegerilor încheiate

Nokia a anunţat rezultatele sale financiare pe trimestrul 4 al anului 2017, cu cifre mai mari decât au prezis analiştii. Şi asta datorită plăţilor realizate de Huawei pentru brevetele Nokia pe care le foloseste. Aflaţi mai multe detalii mai jos.

Veniturile la nivel de grup Nokia pentru perioada octombrie - decembrie au fost de 1 miliard de euro (fără taxe şi dobânzi), un salt cu 7% faţă de anul anterior. Un mare plus a fost plata de 210 milioane de euro efectuată de Huawei pentru brevete. Între timp zona de reţele şi chipamente de reţea a scăzut cu 25% ca venituri. CEO-ul Rajeev Suri a declarat că se aşteaptă la o îmbunătăţire semnificativă în zona Networks în 2019 şi 2020, pe măsură ce infrastructura 5G e implementată.

Acelaşi CEO a declarat că în 2018 vânzările de echipamente de reţea rămân slabe, pentru că se cheltuie mult cu dezvoltarea 5G şi au scăzut masiv achiziţiile de echipament 4G. Între timp unul dintre cei mai mari rivali Nokia, Ericsson a raportat al cincilcea trimestrul consecutiv de pierderi. Nokia s-a pregătit pentru această perioadă de tranziţie prin achiziţionarea Alcatel-Lucent, care i-a lărgit portofoliul de produse broadband, routere şi chipset-uri.

Nu avem încă cifre legate de vânzările telefoanelor, dar ştim că în trimestrul 3 anul trecut HMD Global a livrat peste 16 milioane de telefoane Nokia. Posibil ca odată cu apariţia lui Nokia 8 şi reducerile de final de an să fi crescut acest număr în trimestrul 4. Din acele 16 milioane de unităţi, 2.8 milioane au fost smartphone-uri şi 13.5 milioane feature phone-uri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×