Samsung Electronics anunţă rezultatele financiare pe trimestrul 4 al anului 2017, cu profit de 14.13 miliarde de dolari

830 ori
<b>Samsung Electronics anunţă rezultatele financiare pe trimestrul 4 al anului 2017, cu profit de 14.13 miliarde de dolari</b>Pe final de săptămână grupul Samsung Electronics îți anunță rezultatele financiare obținute în trimestrul 4 al anului trecut, dar și situația pe întreg 2017. Descoperim astfel faptul că sud-coreenii au obținut un profit de 14.13 miliarde

Samsung Electronics a tras linie şi a făcut toate calculele, anunţând rezultatele financiare pe trimestrul 4 al anului 2017, dar şi rezultatele totale pe anul trecut. Compania sud coreeană a înregistrat o cifră de afaceri de 61.54 miliarde de dolari în ultimele 3 luni ale anului trecut, din care 14.13 miliarde de dolari au fost profit operațional.

Pe întreg anul 2017, Samsung a raportat o cifră de afaceri de 223.45 miliarde de dolari, în vreme ce profitul operaţional a fost de 50 de miliarde de dolari. Compania pune succesul din trimestrul 4 în special pe seama secţiunii producătoare de componente, precum memorii DRAM şi NAND. Cererea de servere şi de stocare pentru terminale mobile a impulsionat creşterea.

A stat bine şi segmentul producător de panouri pentru display-uri, atât OLED cât şi LCD. Au crescut livrările de panouri OLED pentru smartphone-uri, în vreme ce profiturile pentru panourile LCD au scăzut puţin. În zona care ne interesează pe noi, IT & Mobile, profitul a scăzut din cauza creşterii investiţiilor în marketing. Livrările de smartphone-uri au scăzut din cauza unei optimizări în zona low end, dar flagship-urile Galaxy Note 8 şi S8 s-au vândut mai bine în T4 decât în T3.

Pentru primul trimestru din 2018, Samsung prezice o creştere la nivel de divizie Mobile, în special odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S9 și pe măsură ce Galaxy A8 (2018) se tot vinde. Se pregătesc lansări şi în zona de televizoare premium, dar şi electrocasnice inteligente. Samsung a mers mai bine în 2017 decât în 2016, atunci când încheia anul cu un trimestru ce genera doar 8 miliarde de dolari profit operaţional, din cauza lui Galaxy Note 7.

Acum suma este la 14 miliarde pentru T4 2017, cu plusuri mari în zona de display-uri mulţumită comenzilor Apple pentru iPhone X. În acelaşi timp e bizar să vedem că zona Mobile a scăzut ca profit de la 2.3 miliarde de dolari în T4 2016 la 2.25 miliarde de dolari în T4 2017. S-au vândut mai puţine modele low end, asta este explicaţia. Performerul rămâne zona de memorie, cu peste 10 miliarde de dolari profit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×