Apple se afla pe locul 3 in topul producatorilor de smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Apple 762 ori
<b>Apple se afla pe locul 3 in topul producatorilor de smartphone-uri</b>Producatorul lui iPhone se afla pe locul 3 pe piata globala de smartphone-uri, ne informeaza analistii de la Gartner. Daca aruncati o privire pe site-ul nostru, veti descoperi ca in ierarhia din partea stanga Apple se afla pe locul 12, intre producatorii...

Producatorul lui iPhone se afla pe locul 3 pe piata globala de smartphone-uri, ne informeaza analistii de la Gartner. Daca aruncati o privire pe site-ul nostru, veti descoperi ca in ierarhia din partea stanga Apple se afla pe locul 12, intre producatorii de telefoane, o pozitie perfecta pentru un producator aflat pe piata mobila de un an.

Desi iPhone este disponibil de abia de un an, telefonul are deja o cota de piata de 5.3%, cel putin in segmentul smartphone-urilor. Au fost vandute 1.72 milioane de unitati numai in primul trimestru al acestui an, iar pe primele locuri ale acestui top intocmit de Gartner se afla Nokia (45%) si RIM, producatorul lui BlackBerry (13.4%). In America de Nord piata este dominata de RIM si BlackBerry, pe locul 2 aflandu-se Apple si al sau iPhone cu o cota de piata de 20%.

RIM a avut o crestere spectaculoasa in primele 3 luni ale acestui an, cand a vandut cu 107.3% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2007. Nokia a reusit de asemenea sa obtina o impresionanta crestere de 25.3%, iar cuvintele de ordine ale inceputului lui 2008 au fost "touchscreen", "user friendly" si "integrarea aplicatiilor". Desi 5% pare foarte putin pe piata smartphone-urilor, Apple a reusit ceva mai mult decat atat, convingand publicul din SUA obisnuit cu telefoane de baza, sa opteze pentru smartphone-urile sale, lucru pe care nici Nokia, nici Sony Ericsson nu il reusisera.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×