Apple se afla pe locul 3 in topul producatorilor de smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Apple 863 ori
<b>Apple se afla pe locul 3 in topul producatorilor de smartphone-uri</b>Producatorul lui iPhone se afla pe locul 3 pe piata globala de smartphone-uri, ne informeaza analistii de la Gartner. Daca aruncati o privire pe site-ul nostru, veti descoperi ca in ierarhia din partea stanga Apple se afla pe locul 12, intre producatorii...

Producatorul lui iPhone se afla pe locul 3 pe piata globala de smartphone-uri, ne informeaza analistii de la Gartner. Daca aruncati o privire pe site-ul nostru, veti descoperi ca in ierarhia din partea stanga Apple se afla pe locul 12, intre producatorii de telefoane, o pozitie perfecta pentru un producator aflat pe piata mobila de un an.

Desi iPhone este disponibil de abia de un an, telefonul are deja o cota de piata de 5.3%, cel putin in segmentul smartphone-urilor. Au fost vandute 1.72 milioane de unitati numai in primul trimestru al acestui an, iar pe primele locuri ale acestui top intocmit de Gartner se afla Nokia (45%) si RIM, producatorul lui BlackBerry (13.4%). In America de Nord piata este dominata de RIM si BlackBerry, pe locul 2 aflandu-se Apple si al sau iPhone cu o cota de piata de 20%.

RIM a avut o crestere spectaculoasa in primele 3 luni ale acestui an, cand a vandut cu 107.3% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2007. Nokia a reusit de asemenea sa obtina o impresionanta crestere de 25.3%, iar cuvintele de ordine ale inceputului lui 2008 au fost "touchscreen", "user friendly" si "integrarea aplicatiilor". Desi 5% pare foarte putin pe piata smartphone-urilor, Apple a reusit ceva mai mult decat atat, convingand publicul din SUA obisnuit cu telefoane de baza, sa opteze pentru smartphone-urile sale, lucru pe care nici Nokia, nici Sony Ericsson nu il reusisera.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×