Vârsta medie la care un copil îşi primeşte primul smartphone a ajuns mai nou la 10.3 ani

811 ori
<b>Vârsta medie la care un copil îşi primeşte primul smartphone a ajuns mai nou la 10.3 ani</b>Tu la ce vârstă ai primit primul smartphone? Pentru cei născuţi în ultimii 16 ani răspunsul ar putea fi undeva pe la 12 sau 13 ani, vârsta la care eu priveam minunat cum părinţii foloseau vreun Bosch, Siemens sau Ericsson cărămidă

Tu la ce vârstă ai primit primul smartphone? Pentru cei născuţi în ultimii 16 ani răspunsul ar putea fi undeva pe la 12 sau 13 ani, vârsta la care eu priveam minunat cum părinţii foloseau vreun Bosch, Siemens sau Ericsson cărămidă. Ei bine, trendul global de adopţie a telefoanelor smart printre cei mici indică o scădere a vârstei medie.

Astfel, vârsta medie la care un copil primeşte primul său smartphone e acum de 10.3 ani. Studiul a fost realizat de către Influence Central şi poartă numele de Kids & Tech: The Evolution of Today's Digital Natives. El a descoperit şi că tabletele au ajuns la o cotă de utilizare de 55% în timpul călătoriilor cu maşina pentru cei mici, în creştere de la 26%.

Smartphone-urile au o cotă de 45% aici. Aflăm şi că 64% dintre copii au acces la Internet prin laptop sau tableta, faţă de 42% în 2012. În plus, 39% dintre cei mici au un cont social media până la vârsta medie de 11.4 ani. 11% au un cont de acest gen chiar şi până să aibă vârsta de 10 ani. Un aspect important e şi accesul separat la Internet, când părinţii nu sunt în cameră.

Astfel, 85% dintre copii accesau Internetul în aceeaşi cameră cu familia în 2012, dar acum procentul e de 76%.  24% au acces "privat" din dormitoarele lor, în creştere cu 5% faţă de 2012. E interesant că acest studiu e mai degrabă optimist, pentru că dacă veţi căuta pe Google "vârsta medie la care un copil primeşte un telefon", veţi găsi date din 2015 ce indică chiar 6 sau 7 ani.

Unde tragem linie totuşi?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×