Un studiu Kaspersky arată ca o treime din utilizatorii de smartphone şi-ar lăsa baltă prietenii in favoarea telefonului

1.735 ori
<b>Un studiu Kaspersky arată ca o treime din utilizatorii de smartphone şi-ar lăsa baltă prietenii in favoarea telefonului</b>Prin intermediul unui nou studiu pus la cale de către Kaspersky, aflăm astăzi un detaliu foarte interesant. Ei bine, se pare că mai bine de o treime dintre utilizatorii de smartphone

Kaspersky Lab prezintă azi un studiu cel puţin interesant, cu privire la obiceiurile oamenilor în relaţie cu smartphone-urile şi cu prietenii lor. Se pare că o treime dintre utilizatori şi-ar lăsa baltă prietenii pentru smartphone-ul lor. În acelaşi timp 93% sunt şi dispuşi să dezvăluie PIN-ul telefonului de bună voie.

Studiul Kaspersky pare centrat pe stabilirea valorii terminalului mobil în viaţa unei persoane. Astfel, în mod şocant atunci când participanţii la studiu au fost rugaţi să clasifice în ordinea importanţei oamenii şi obiectele din viaţa lor, smartphone-ul a ocupat un loc foarte important. 37% dintre cei chestionaţi evaluează smartphone-ul drept cel mai important lucru din viaţa lor, sau la fel de important ca prietenii apropiaţi.

Experimentul a fost desfăşurat de către Universităţile din Wurzburg şi Nottingham Trent. El a implicat aşezarea pe o tablă de şah a unor imagini reprezentând diferite persoane şi obiecte din viaţa subiectilor, în funcţie de importanță. Familia, prietenii şi animalele de casă au fost plasate mai aproape decât telefonul mobil, dar au existat şi persoane care au plasat telefonul peste părinţi, iar unul din 5 participanţi a pus handsetul peste partenerul de viaţă.

1% au pus chiar telefonul pe primul loc. E bizar deci faptul că aceiaşi pasionaţi de smartphone sunt gata să îşi spună PIN-ul altor persoane atât de uşor, daca își „iubesc” telefonul așa mult. De aici şi nevoia de o altă metodă de autentificare, ceva mai personală, precum scanarea de iris sau amprentă. Şi acum întrebarea de 1000 de puncte: cât de important e smartphone-ul în viaţa ta?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×