Apple se apropie de evaluarea la 1 bilion de dolari, va deveni cea mai valoroasă companie tech din lume

1.970 ori
<b>Apple se apropie de evaluarea la 1 bilion de dolari, va deveni cea mai valoroasă companie tech din lume</b>Înainte să vedem cum evoluează acţiunile Apple, trebuie să facem nişte etimologie şi lingvistică. Mult timp eu şi mai toată lumea din România credeam că după miliard vine triliardul. Probabil pentru că traduceam direct din engleza (trillion).

Înainte să vedem cum evoluează acţiunile Apple, trebuie să facem nişte etimologie şi lingvistică. Mult timp eu şi multă lumea din România credeam că după miliard vine triliardul. Probabil pentru că traduceam direct din engleza (trillion). Nimic mai fals, pentru că după miliard vine bilionul, adică 1000 de miliarde. În direcţia aceea se îndreaptă Apple cu evaluarea sa la bursă şi avem detalii mai jos.

Ştiam încă din 2017 că 2018 ar putea fi anul în care firma din Cupertino face saltul la 1000 de miliarde de dolari. Acum aflăm că doar 70 de miliarde de dolari în evaluare îi mai despart de acel nivel. În acest moment capitalul de piaţă al Apple este de 922 miliarde de dolari. E nevoie de o singură lansare sau prezentare reuşită şi acţiunile vor sări la nivelul deziderat.

Apple se apropie de evaluarea la 1 bilion de dolari, va deveni cea mai valoroasă companie tech din lume

Actuala evaluare vine totuşi pe fondul unor venituri nu chiar impresionante publicate luna trecută pentru finalul lui 2017, când Apple a vândut mai puţine iPhone-uri decât au prezis analiştii. Acele cifre nu au speriat investitorii totuşi, acţiunile crescând cu 40% faţă de ultimul trimestru din 2017. Creatorul lui iPhone şi iPad nu e singura companie gata să rupă recorduri.

Alphabet, compania mama Google e pe acelaşi drum, valorând 800 de miliarde de dolari, iar Amazon şi Microsoft au sărit de pragul de 700 de miliarde. Trebuie spus că Amazon şi Microsoft cresc mai rapid decât Apple şi Google în ultimii ani. Experţii de la GBH Insights cred chiar că Amazon ar putea ajunge la pragul bilionului în 12, până la 18 luni. Facebook, Alibaba, Tencent sunt şi ei giganţi, dar sunt de abia la jumătatea bilonului.

În ciuda cifrelor impresionante pe care le aruncăm mai sus, în alte domenii se joacă pe sume mai mari. Gigantul petrolier saudit Saudi Aramco ar putea să se listeze la bursă în 2018, cu o evaluare între 1.5 bilioane şi 2 bilioane de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×