Broadcom ar fi crescut suma licitată pentru Qualcomm, de la 103 miliarde de dolari la 120 de miliarde

734 ori
<b>Broadcom ar fi crescut suma licitată pentru Qualcomm, de la 103 miliarde de dolari la 120 de miliarde</b>Potrivit unor surse de pe Wall Street se pare că Broadcom ar fi crescut suma licitată pentru Qualcomm, de la suma de 103 miliarde de dolari la suma de 120 miliarde de dolari. Nu știm dacă americanii vor fi de acord cu această nouă propunere

Surse de pe Wall Street dau de înţeles azi că Broadcom şi Qualcomm sunt cu un pas mai aproape de finalizarea unei înţelegeri, prin creşterea sumei licitate pentru producătorul de chipset-uri Snapdragon. Dacă în prima fază se ofereau 103 miliarde de dolari, suma a ajuns acum la 120 de milarde de dolari.

Se pare că suma menţionată în noiembrie de 130 de miliarde era eronată şi atunci fuseseră oferiţi "doar" 103 miliarde de dolari. Qualcomm a respins acea ofertă şi a pus presiune pe Broadcom să îşi schimbe comitetul de directori. Precedenta propunere presupunea o sumă de 70 de dolari per acţiune, împărţită în 10 dolari cash şi 60 de dolari în acţiuni Broadcom. Acum noua propunere este undeva între 80 şi 82 de dolari per acțiune.

Mai mult decât atât, Broadcom atrage Qualcomm la achiziţie prin creşterea sumei compensatorii în cazul în care înţelegerea nu e aprobată de autorităţi. Suma aceasta era de 3% din valoarea totală şi acum ar fi de 4% din tranzacţie. Broadcom se obligă să plătească acele miliarde dacă autorităţile antitrust interzic înţelegerea. Qualcomm a încercat să îşi rezolve din probleme în ultima vreme, pentru a cere o sumă mai mare de la Broadcom.

A semnat o înţelegere cu marii producători chinezi şi cu Samsung, dar a primit şi o amendă de la UE, pe care încearcă să o rezolve. Între timp Qualcomm încearcă să obţină aprobările necesare pentru a cumpăra NXP Semiconductors NV în China la suma de 38 de miliarde de dolari. Acela este un gigant al chip-urilor NFC. Se anunţă o perioadă de dominaţie şi monopol aprig în zona chipset-urilor.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×