Apple ar urma să devină prima companie estimată la 1 trilion de dolari în acest an

957 ori
<b>Apple ar urma să devină prima companie estimată la 1 trilion de dolari în acest an</b>Acest început al anului vine și cu informații din partea analiștilor cu privire la Apple și mai precis la valoarea la care firma americană va fi estimată în acest an. Se aduce în discuție că firma condusă de Tim Cook va fi estimată la

Încă de la finalul anului trecut, atunci când analiştii au înţeles că nici măcar iPhone 8-urile neinspirate şi Face ID care confundă gemenii nu pot opri fanii Apple să cumpere o grămadă de telefoane, am auzit teoria legată de valoarea de piaţă a Apple. Analiştii şi experţii estimau că în acest an compania ar putea ajunge la o valoare de 1 trilion de dolari, iar acum suntem mai aproape ca oricând de acel prag.

Şi asta în condiţiile în care suntem la doar 21 de ani de când Steve Jobs revenea la Apple pentru a o pune pe drumul cel bun. Pe atunci compania era falimentară şi producea o grămadă de device-uri inutile şi DOA. Analiştii aşteaptă de multă vreme ca un colos să ajungă la pragul de 1 trilion de dolari, adică o mie de miliarde de dolari.

Apple, Alphabet, Amazon, Facebook toate au avut un an 2017 excelent, plin de creşteri ale cotaţiilor acţiunilor şi valorii implicit. Dacă în 2018 Apple evoluează ca în 2017 atunci e clar faptul că va fi prima companie trilionară din lume. Judecând strict după preţul acţiunilor sale, Apple este estimată la o valoare de piaţă de 870 de miliarde de dolari.

Anul 2017 i-a adus o creştere a valorii acţiunilor cu 47%, iar în 2018 e nevoie de un salt de doar 15% pentru a îi duce peste estimarea de 1 trilion. Reţineţi că nici Alphabet, compania mamă Google nu e chiar departe, cu 720 de miliarde de dolari. E nevoie ca şi ei să crească tot cu un procentaj cu 2 cifre pentru a sări la trilion. Experţii în investiţii au prezis că evoluţia Apple va avea loc în acest an şi că acesta nu va fi maximul companiei, existând în continuare loc de creştere.

Ca să vă faceţi o idee de cât de profitabilă e Apple, compania obţine peste 80% din profitul brut al industriei smartphone, în vreme ce alte companii fac profit mic sau merg pe minus la final de an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×