Apple și Samsung rămân cei mai mari doi producători de smartphone-uri, În vreme ce Xiaomi și Coolpad intră În top 5

Autor:  | Publicat în:  Statistici 723 ori
<b>Apple și Samsung rămân cei mai mari doi producători de smartphone-uri, În vreme ce Xiaomi și Coolpad intră În top 5</b>Piața smartphone-urilor se schimba atât de rapid, încât în curând ne va fi greu să prezicem cine va mai fi în top 3 sau top 5 peste un an. Pentru trimestrul 1 din acest an Digitimes Research arata că Apple și Samsung rămân cei mai mari doi...

Piața smartphone-urilor se schimba atât de rapid, încât în curând ne va fi greu să prezicem cine va mai fi în top 3 sau top 5 peste un an. Pentru trimestrul 1 din acest an Digitimes Research arata că Apple și Samsung rămân cei mai mari doi producători de smartphone-uri.

Ei au reprezentat 50% din piața globală smartphone, iar LG rămâne pe locul 3. Surpriza vine din partea celor de la Xiaomi, care au înregistrat o creștere spectaculoasă și au ajuns pe locul 4 în primele 3 luni ale anului. Brandul Coolpad ocupa locul 5, ceea ce ne intrigă. între timp foste glorii ca BlackBerry se chinuie să își promoveze cel mai nou OS. Chiar și la această oră terminalele cu BlackBerry 7 OS reprezintă grosul livrărilor, în vreme ce modelele BlackBerry 10 nu se vând prea bine.

BlackBerry a încercat să atace piața chiar și cu modele midrange, dar fără prea mare succes. Sony continua să performeze doar pe piețele emergente, cu prețuri avantajoase la modele midrange, iar Digitimes Research se așteaptă la o creștere din partea Sony în trimestrul 2. Motorola a obținut la rândul său un mic boost datorită modelului Moto E, cu preț de doar 129 de dolari.

Oare vom încheia anul tot cu un trio LG, Apple și Samsung la vârful piramidei?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×