Apple taie producția de unități iPhone X, Samsung rămâne cu o grămadă de panouri pe stoc

Autor:  | Publicat în:  Apple 3.560 ori
<b>Apple taie producția de unități iPhone X, Samsung rămâne cu o grămadă de panouri pe stoc </b>De-a lungul ultimelor luni am auzit și afirmații din partea analiștilor cu privire la încetarea producției pentru iPhone X, o veste pe care nu o consideram tocmai reală ținând cont de prezența mică a dispozitivului pe piață. Astăzi aflăm însă faptul că

Se pare că analiștii care afirmau că Apple ar putea opri producția lui iPhone X chiar din acest an erau aproape de adevăr, pentru că aflăm că pentru început firma din Cupertino a tăiat serios producția de unități handset-ului cu ecran OLED. Efectele le aflați mai jos.

Ca atare Samsung Display a rămas cu un surplus uriaș de panouri OLED, din cauza producției reduse de modele iPhone X. Samsung caută acum noi clienți și cu siguranță nu va duce lipsă de parteneri, mai ales firme din China, disperate să treacă la panouri OLED cu decupaj special, acel "breton" atât de popular.

Nu e de mirare că am auzit că până și Sony va trece la OLED în acest an și mă aștept ca și firme precum Xiaomi, Vivo sau Oppo să le calce pe urme. Problema e că producătorii chinezi preferă LCD-urile, care sunt cu 40% mai ieftine. Ca să vă faceți o idee, în jur de 5-10% dintre telefoanele Oppo și Vivo folosesc panouri OLED.

Până și Apple ar rămâne la LCD pentru unul dintre iPhone-urile din acest an, după cum arată scăpările, cu acel model de 6.1 inch LCD de care tot auzim. Rețineți că panourile OLED Samsung costă 100 de dolari bucata, la pachet cu senzori touch, deci nu sunt ieftine deloc.

Piața OLED a crescut semnificativ, iar LG Display pregătește la rândul său o nouă linie de producție. Dacă chinezii sunt dispuși să plătească extra sau vor ca partenerii sud coreeni să cedeze de frică să nu rămână cu panourile nevândute aflăm în următorul an. Cert e că mă aștept să vedem și multe companii B-Brand din China cu ecrane iPhone X, asta dacă nu cumva Apple a rezervat display-urile nevândute pentru noul model.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×