3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului, conform unui studiu IPSOS

Autor:  | Publicat în:  Studii 789 ori
<b>3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului, conform unui studiu IPSOS </b>Conform unui studiu marca IPSOS realizat pe plan local, 3 din 4 români ar alege întotdeauna smartphone-ul în locul clasicului televizor, ba chiar și în locul duciurilor se pare. Suntem informați totuși că românii ar fi dispuși să lase smartphone-ul

Era deja cunoscută pasiunea pentru binging de seriale pe mobil, tabletă sau laptop a românului, dar azi avem și cifre să susținem asta. Huawei a inițiat studiul "Relații inteligente", realizat de către cei de la IPSOS, adunând date din 12 țări, printre care și România. Ce au descoperit aflați mai jos.

Huawei a fost implicată în realizarea acestui studiu pentru a confirma relația cu smartphone-ul în ziua de azi, în avanpremiera epocii AI. Cu ocazia studiului am aflat că 71% dintre români renunță cu ușurință la televizor în favoarea smartphone-ului, iar 67% dintre respondenții români au declarat că pot renunța să consume dulciuri o lună mai degrabă decât la smartphone.

Pe de altă parte 79% dintre românii intervievați ar renunța totuși la smartphone de dragul partenerului de viață, iar 69% ar renunța la handset în favoarea petrecerii timpului cu prietenii. Asta înseamnă că românii preferă chiar și în ziua de azi conexiunea fizică față de cea digitală.

Sunt și alte vești bune din studiu: 89% din români au recunoscut că nu au telefonul cu ei în pat când dorm. 93% dintre cei care au copii susțin că nu vor renunța la timpul petrecut cu ei sau la jocurile cu aceștia în favoarea telefonului. În ciuda acestui studiu, tind să fiu mai cinic și să afirm că foarte mulți ar renunța la timpul petrecut cu cei dragi în favoarea interacțiunii cu telefonul mobil, sau să le îmbine, judecând după ce văd la metrou, sau în cafenele și baruri. 

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×