Apple va permite convorbiri prin VoIP cu ajutorul Wi-Fi

Autor:  | Publicat în:  Apple 968 ori
<b>Apple va permite convorbiri prin VoIP cu ajutorul Wi-Fi</b>Daca un developer se va decide sa creeze o aplicatie VoIP pentru iPhone, banuim ca Apple va face tot posibilul pentru a impiedica utilizatorii sa o foloseasca pentru a face apeluri catre alta retea decat AT&T. Totusi, lucrurile se schimba in cazul...

Daca un developer se va decide sa creeze o aplicatie VoIP pentru iPhone, banuim ca Apple va face tot posibilul pentru a impiedica utilizatorii sa o foloseasca pentru a face apeluri catre alta retea decat AT&T. Totusi, lucrurile se schimba in cazul hotspoturilor Wi-Fi.

Astfel reintra in discutie eterna teama a operatorilor de a nu isi pierde clientii in favoarea serviciilor VoIP, care nu taxeaza utilizatorul decat, poate pentru transferul de date. AT&T a avut deja destul de mult de suferit din cauza lui iPhone, vandut deblocat intr-o proportie destul de mare in SUA, sau deblocat ulterior, pentru a scapa de tirania tarifelor operatorului. Un developer care ar crea o aplicatie VoIP pentru iPhone ar da lovitura, punand la dispozitia posesorilor terminalului anului 2007 o oferta similara cu cea T Mobile Home, dar fara taxa lunara.

Problema evidenta este faptul ca vom fi obligati sa folosim conexiuni Wi-Fi pentru a vorbi prin VoIP, ceea ce ar "ucide" bateria unui iPhone mult mai rapid decat am vrea. Ne putem astepta ca AT&T sa vina pe piata cu o oferta foarte tentanta, daca va fi cazul sa concureze cu o aplicatie WiFi pe iPhone, sau sa aiba un conflict legal cu Apple, pe aceasta tema. In vreme ce compania lui Steve Jobs are doar de castigat de pe seama lui iPhone, se pare ca operatorii care au adoptat terminalul sunt pe rand "loviti", fie de procentul mare cerut de Apple din castiguri, fie de faptul ca utilizatorii isi deblocheaza telefoanele, fie de amenintarea VoIP.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×