Apple versus Adobe: o noua runda de declaratii

Autor:  | Publicat în:  Apple 935 ori
<b>Apple versus Adobe: o noua runda de declaratii</b>Dupa indelungi parlamentari, Adobe a anuntat ca va renunta la dezvolta unei versiuni Flash pentru iPhone, ideea sa de compiler ramanand "in pom". Adobe si-a insotit anuntul de o motivatie, venind din partea lui Mike Chambers, product manager pentru...

Dupa indelungi parlamentari, Adobe a anuntat ca va renunta la dezvolta unei versiuni Flash pentru iPhone, ideea sa de compiler ramanand "in pom". Adobe si-a insotit anuntul de o motivatie, venind din partea lui Mike Chambers, product manager pentru platforma Flash.

El afirma ca developerii care produc aplicatii pentru iPhone sunt constransi de Apple sa creeze continuturi doar pentru aceasta platforma si nu au nici macar garantia ca softurile le vor fi aprobate. In plus, gigantul din Cupertino ar dori sa "lege" developerii de platforma lor, restrictionandu-le posibilitatile si optiunile in procesul de dezvoltare, astfel incat aplicatiile lor sa nu poata fi portate pe alte platforme.

Acest sistem inchis promovat de Apple nu se conformeaza cu politica Adobe, astfel ca firma din spatele tehnologiei Flash renunta la ideea de a colabora cu Apple. Drept raspuns, purtatoarea de cuvant Apple, Trudy Muller a afirma ca de fapt Adobe constrange developerii cu o platforma invechita si inchisa, in vreme ce producatorul lui iPhone adopta tehnologii si standarde libere de constrangeri, ca HTML5, CSS, JavaScript si H.264, toate suportate pe iPhone si iPad.

Se va incheia vreodata aceasta disputa, oare?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×