ARM planuieste lansarea de chipuri quad core de 1.2 GHz in 2012

1.130 ori
<b>ARM planuieste lansarea de chipuri quad core de 1.2 GHz in 2012</b>Cei de la EETimes au pus mana pe un document intern Samsung, care prezinta planurile celor de la ARM pentru urmatorii ani, in ce priveste lansarea de chipuri pentru smartphone-uri si netbook-uri. Astfel, aflam ca in 2010 va fi lansat Taurus, procesorul...

Cei de la EETimes au pus mana pe un document intern Samsung, care prezinta planurile celor de la ARM pentru urmatorii ani, in ce priveste lansarea de chipuri pentru smartphone-uri si netbook-uri.

Astfel, aflam ca in 2010 va fi lansat Taurus, procesorul Cortex-A8 de 1 GHz cu un singur core, iar in 2011 vor sosi nu mai putin de 4 procesoare noi. Este vorba de Mercury, CPU de 600 de MHz (Cortex A5, single core), Orion, procesor Cortex-A9, dual core de 800 MHz, Pegasus, un Cortex-A9 single core de 1 GHz si Hercules, CPU Cortex A9 dual core de 1 GHz.

Aceeasi lista scapata pe web include si lansarile din 2012 si 2013, ce includ procesoarele Venus, un Cortex-A5 dual core de 600 MHz, Draco, un Cortex-A9 dual core de 1.2 GHz si Aquila, un Cortex-A9 quad core de 1.2 GHz. Acest din urma tip de chipuri este destinat cel mai probabil tableturilor si netbook-urilor care ruleaza sisteme mobile de operare, mai degraba decat smartphone-urilor.

Ramane de vazut daca ARM vor fi achizitionati de catre Apple cum se zvoneste, gigantul din Cupertino pastrand toate aceste inovatii in-house in acest caz.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×