Aproximativ 110 milioane de smartphone-uri 5G vor fi prezente pe piață până în 2021, potrivit unui studiu Counterpoint

727 ori
<b>Aproximativ 110 milioane de smartphone-uri 5G vor fi prezente pe piață până în 2021, potrivit unui studiu Counterpoint</b>Potrivit unui raport dezvăluit de către Counterpoint Research, se așteaptă ca până în 2021 să avem pe piață mai bine de 110 milioane de smartphone-uri 5G, asta în situația în care primele modele cu suport 5G sunt așteptate să debuteze începând

Aflăm astăzi câteva detalii despre piața smartphone-urilor 5G prin intermediul unui raport realizat de către Counterpoint Research, fiind vorba despre o estimare a creșterii livrărilor de asemenea terminale. Pe seama studiului realizat suntem informați că în faza inițială de comercializare a primelor handset-uri 5G ce începe anul viitor, creșterile la nivel de livrări vor fi slabe, dar odată ce infrastructura evoluează se vor vedea schimbări majore.

Counterpoint

Motivul vânzărilor slabe de la început va fi reprezentat de rata mică de implementare a serviciilor 5G la nivel global, dar și prețul mai mare al chip-urilor 5G se pare că pare că va avea un cuvânt de spus. Inițial suportul 5G va fi regăsit doar pe smartphone-uri din zona premium și ar putea dura ceva timp până când pe piață vor debuta și modele mai accesibile pentru consumatorul de rând.

Potrivit graficului de mai sus, Counterpoint Research se așteaptă ca până în 2021 să fie prezente pe piață aproximativ 110 milioane de terminale cu suport 5G, fiind vorba despre o creștere de 255%. Așa cum vă informam acum câteva luni și România se pregătește de teste 5G realizate de către operatorul Orange România. Tehnologia va debuta comercial în 2020 la noi în țară.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×