Samsung primeşte un brevet nou pentru o tabletă multi pliabilă, cu tastatură fizică

615 ori
<b>Samsung primeşte un brevet nou pentru o tabletă multi pliabilă, cu tastatură fizică</b>Din partea sud-coreenilor de la Samsung sosește la început de săptămână un nou brevet, unul asociat unei tablete multi pliabile care dispune și de tastatură fizică. Vedem cum se prezintă conceptul prin intermediul schițelor incluse în documente

Dacă v-a fost dor de brevetele Samsung, azi revenim cu unul proaspăt. Are de-a face cu un terminal pliabil evident, de această dată un model care include până şi o tastatură fizică. Nu e un brevet chiar nou, sud coreenii având ceva similar înregistrat din toamna lui 2016. Ce e totuşi special la noua versiune aflaţi mai jos.

Documentele acoperă o tabletă capabilă de pliere multiplă care integrează și o tastatură fizică. Aceasta din urmă se află în spatele unuia dintre panourile pliabile. Era de aşteptat să vedem formatul evoluând, după atât de multe brevete în care vedeam setupul clasic dual display sau pur şi simplu un clamshell banal, dar ceva mai mare și cu balama pe mijloc. Întreg segmentul tabletelor este în standby şi în regresie în lipsa unui produs câştigător şi revoluţionar.

Brevet Samsung

De aceea privim aceste brevete cu sufletul la gură, aşteptând un format viabil. Samsung a fost totuşi o companie precaută şi ne gândim numai la faptul că se jucau cu terminale flexibile şi pliabile încă de la Samsung Youm încoace, prototip vehiculat acum mai bine de 4-5 ani la CES. Dacă mă întrebaţi pe mine ceea ce vedem în noul brevet ar putea fi implementat binemersi la nivelul husei de tabletă, fără a ne complica inutil pe device, a îi crește grosimea și uza bateria prea mult.

Ideea unei tastaturi fizice pe o tabletă nu a mai fost explorată de la acel ASUS Eee Slider, de la care a trecut ceva vreme. Evident nu punem la socoteală detaşabilele sau convertibilele drept tablete, față de modelele pursânge. Având în vedere că Samsung se pregăteşte să intre în zona tabletelor cu Snapdragon, de acolo ar putea apărea o surpriză, poate chiar în această primăvară.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×