ARM anunță procesoare 64 bit pentru anul viitor; Cortex A53 și Cortex A57 pregătite de lansare!

1.099 ori
<b>ARM anunță procesoare 64 bit pentru anul viitor; Cortex A53 și Cortex A57 pregătite de lansare!</b>Cu câteva zile înainte ca Intel să dea startul conferințelor sale anuale, rivalii de la ARM își anunța planurile de viitor. Chipurile ARM domină în acest moment piața smartphone și pe cea de tablete la nivel mondial, fiind întâlnite pe...

Cu câteva zile înainte ca Intel să dea startul conferințelor sale anuale, rivalii de la ARM își anunța planurile de viitor. Chipurile ARM domină în acest moment piața smartphone și pe cea de tablete la nivel mondial, fiind întâlnite pe iPhone, iPad, terminale Galaxy, Nexus, HTC și multe altele.

Alternativa vine de la Intel, companie care nu a avut un impact deosebit pe piața terminalelor mobile, deși există câteva tablete noi ASUS și Samsung cu CPU Intel la bord. ARM a confirmat două noi procesoare, Cortex A53 și A57, primele chipuri 64 bit, tehnologie folosită de Intel de ceva vreme pe PC-uri. Prin această evoluție, ARM afirma că tabletele și telefoanele vor trecere de la consumul de conținut la crearea acestuia.

Asta înseamnă că vom putea realiza editare video și foto avansată pe mobil și tableta, de exemplu. Deja Galaxy Note 3 a ajuns la 3 GB RAM, iar împreună cu un procesor 64 bit deja vom putea avea o alternativă solidă la un laptop sau chiar un PC. Chipurile ARM au și avantajul unui consum mai scăzut, iar Intel va avea serios de lucru pentru a contracara noile produse.

Seria Bay Trail T sună bine, dar va fi oare de ajuns? Galaxy Tab 3 cu Intel la interior a dezamăgit ușor, punând o piedică în calea ascensiunii Intel... Viitorul sună ARM!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×