ARM și TSMC prezintă roadmapul pentru procesoarele 64 bit bazate pe procesul 10 nm FinFET

Autor:  | Publicat în:  TSMC 1.171 ori
<b>ARM și TSMC prezintă roadmapul pentru procesoarele 64 bit bazate pe procesul 10 nm FinFET</b>Cu câteva zile în urma aflăm că TSMC pregătește o nouă generație de procesoare bazate pe proces de producție de 16/14 nm și menite să fie următoarele chipseturi Apple. Apoi a apărut și Samsung cu modele similare de chipseturi, iar azi se...

Cu câteva zile în urma aflăm că TSMC pregătește o nouă generație de procesoare bazate pe proces de producție de 16/14 nm și menite să fie următoarele chipseturi Apple. Apoi a apărut și Samsung cu modele similare de chipseturi, iar azi se discută deja de procesoare bazate pe procesul de 10 nm.

ARM și TSMC au anunțat un nou parteneriat pe o perioadă îndelungată, care va avea ca rezultat un procesor ARMv8-A IP optimizat pentru tehnologia de producție TSMC FinFET de 10 nm. Deja Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) a avut succes cu scalarea la 16 nm, astfel că ARM continua colaborarea. Modelele de chipseturi bazate pe 10 nm ar urma să sosească în trimestrul 4 al acestui an.

TSMC va aplica descoperirile precedentelor generații de CPU-uri în ecosistemul ARM, pentru a crește eficiența energetică și performanță noilor procesoare. Ecosistemul ARM poate beneficia de platforma Open Innovation de la TSMC, care include noi interfate de ecosistem și componente colaborative. Salturile legate de procesele de producție ale procesoarelor sunt impresionante în ultimii ani și tind să cred că dacă se scade sub 10 nm vom ajunge foarte rapid la nivel de PC sau chiar peste.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×