Asia depaseste Europa la capitolul televiziune mobila

842 ori
<b>Asia depaseste Europa la capitolul televiziune mobila</b>Asia va detrona Europa din postura sa de leader al transmisiunilor de televiziune mobila, in special datorita faptului ca tarile europene sunt in cautarea frecventelor disponibile pentru astfel de transmisiuni. Operatorii de telefonie mobila spera ca...

Asia va detrona Europa din postura sa de leader al transmisiunilor de televiziune mobila, in special datorita faptului ca tarile europene sunt in cautarea frecventelor disponibile pentru astfel de transmisiuni.

Operatorii de telefonie mobila spera ca televiziunea mobila ii va incuraja pe utilizatori sa cheltuiasca o suma cuprinsa intre 5 si 10 euro lunar, acoperind astfel pierderile cauzate de scaderea veniturilor din convorbiri. Persoane sus-puse din cadrul companiilor ce se declara interesate de televiziunea mobila declara ca Europa stagneaza inca la acest capitol in special din cauza lipsei unui consens general asupra strategiei si a varietatii tehnologiilor folosite.

Pana acum doar un singur tip de transmisiune digitala video pentru terminalele mobile a fost adoptat la nivel global- DVB-H. Totusi Coreea, Japonia, SUA si China prefera sa foloseasca tehnologii locale, in locul standardului. Cateva dintre aceste tehnologii tintesc piata globala si astfel nu se poate inca vorbi despre un standard al serviciilor oferite in domeniul televiziunii mobile. Transmisiunile comerciala DVB-H au inceput deja sa fie folosite in India si Vietnam, iar Malaezia, Filipine si Indonezia le vor adopta in acest an. In Europa 3 tari au inceput folosirea standardului DVB-H, in cadrul retelelor comerciale.

Majoritatea utilizatorilor care se uita la TV pe telefonul mobil folosesc retele 3G, aducand mult-asteptele profituri operatorilor prin taxele puse pe transferul de date. Astfel, scade si calitatea imaginii, dar si numarul de clienti din cauza tarifelor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×