ASUS e pe cale să depăşească HTC la livrari de smartphone-uri şi în acest an

2.145 ori
<b>ASUS e pe cale să depăşească HTC la livrari de smartphone-uri şi în acest an</b>Compania de studii de piață TrendForce ne prezintă astăzi un raport interesant cu privire la ierarhia producătorilor de smartphone-uri din Taiwan pentru acest an. Ei bine, se pare că pentru al 2-lea an consecutiv, Asus va fi compania cu vânzări mai mari

Trăim momentele unei schimbări de ierarhie a producătorilor smartphone, după ce ASUS depăşea livrările de telefoane HTC anul trecut. Acum se pare că trendul continua pentru al doilea an consecutiv.

Analiştii afirmă că livrările HTC vor fi mai mici decât cele ale ASUS, ale căror modele ZenFone 3 sunt aşteptate cu mult interes, iar cele ZenFone 2 încă se vând bine. Compania de studii de piata TrendForce a prezis că livrările de smartphone-uri ASUS vor creşte cu 34% în acest an, ajungând la 21.5 milioane de modele, în vreme ce HTC va înregistra un picaj de 27% faţă de anul trecut, ajungând la 13 milioane de unităţi.

Flagshipul HTC 10 ar urma să ajungă la 1 milion de unităţi livrate în anul în curs. Aceiaşi analişti sunt cam pesimişti legat de HTC, afirmând că sunt sanse mici să mai revină la gloria de altă dată. ASUS devine astfel cel mai proeminent brand taiwanez din zona smartphone, în special datorită unor terminale de calitate, cu preţ accesibil.

Cele 13 milioane de unităţi estimate pentru HTC iau în calcul şi modelele Nexus ale companiei prezise pentru la toamnă. În ciuda acestor veşti proaste, oficialii HTC rămân optimişti şi insistă că vânzările lui HTC 10 de exemplu sunt peste cele ale lui HTC One M9. Consider că e prea devreme să ne pronunţăm, de vreme ce modelele ZenFone 3 de abia urmează să intre în magazine în această vară, dar probabil ASUS va termina anul tot peste HTC.  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×