Procesorul Apple A10, care va sosi pe iPhone 7 e gata de livrare de la TSMC

1.748 ori
<b>Procesorul Apple A10, care va sosi pe iPhone 7 e gata de livrare de la TSMC</b>Din câte se pare, Apple a decis ca în acest an să renunțe la parteneriatul cu Samsung pentru dezvoltarea de procesoare A10 destinate noilor iPhone-uri, contractul pentru producerea acestor chip-uri fiind acordat în totalitate celor de la TSMC, firmă ce

Apple ar fi ales să renunţe la parteneriatul cu Samsung pentru realizarea de procesoare Apple Ax, optând doar pentru TSMC de această dată. Se pare că chipsetul Apple A10, cel menit pentru iPhone 7 ar fi gata de livrare pentru începerea asamblării terminalului.

Predicţiile arată că acest produs ar putea creşte veniturile TSMC cu aproape 20%. Noul chip va folosi procesul de producţie de 16 nm şi ca de obicei va aduce o îmbunătăţire de performanţă şi consum faţă de predecesorul A9. Anul trecut Samsung oferea un A9 de 14 nm, TSMC o varianta de 16 nm, iar unele teste teoretice au găsit discrepanţe între ele, mai ales când venea vorba de consum.  Ele nu au fost resimţite de consumatori.

TSMC ar urma să producă în jur de 80 de milioane de unităţi A10, deci contractul este uriaş. Samsung nu a ieşit din cursă, ei lucrând la viitoarele CPU-uri de 10 nm, ca şi TSMC de altfel şi sperând să câştige contractul pentru Apple A11. Revenind la Apple A10, zvonurile vorbesc despre un setup dual core, cu arhitectură nouă, însoţit de 2 GB RAM pe iPhone 7 de 4.7 inch şi de 3 GB RAM pe iPhone 7 Plus.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×